potet
Bakt potet med béarnaisesmør
Enkelte ting går aldri av moten. Lag bakt potet fylt med deilig kryddersmør med smak av béarnaise neste gang du skal servere biff.

1t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Bakt potet:
4stkbakepoteter
4stkbakepapir
4biterhyssing
Béarnaisesmør:
200gmykt smør
1tssitronsaft
en halvtsfinrevet sitronskall
2tsdijonsennep
1dæsjflaksalt
1sstørket estragon
1sstørket kjørvel (kan sløyfes)
1stkfinhakket sjalottløk
Fremgangsmetode
Bland alle ingrediensene til kryddersmøret, legg det som en stripe på et stykke bakepapir og form til en pølse. Sett det i kjøleskapet en times tid. Skjær i tykke skiver ved servering.
Bakt potet
Forvarm ovnen til 220 ˚C. Vask og tørk potetene godt. Skjær et kryss i toppen av hver potet. Pakk hver potet inn i bakepapir og snør igjen med hyssing.
Bak potetene ved 220 ˚C i ca. 1 time.
Når potetene er myke og fine er de ferdige. Skjær smøret i tykke skiver og legg noen skiver i hver potet. Varmen fra poteten vil smelte smøret og du kan etterfylle med mer hvis du ønsker det.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆