potet

Bakte nypoteter med fyll

Nypoteter er helt herlig. Bak de små, ferske potetene i ovnen og fyll dem med noe godt som kryddersmør og spekeskinke, rekesalat eller vegansk urtemajones.

Bakte nypoteter med fyll, på mørk grå tallerken, på lys grå bakgrunn. Potetene er overstrødd med ferske grønne urter.

1t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1posenypoteter

Reker og majones:

100greker

1dlmajones

2ssrømme

1dlfinhakket gressløk

Parmesan og spekeskinke:

2sssmør (romtemperert)

2ssrevet parmesan

2ssmajones

4ssspekeskinke (finstrimlet og sprøstekt)

Majones og kapers:

4tsmajones (vegansk)

4tspersille (finhakket)

4tskapers (sprøstekt)

Fremgangsmetode

Varm ovnen til 220 grader.
Vask og skrubb potetene, og prikk dem med en gaffel. Gni potetene med litt olje og dryss over salt. Bak potetene midt i ovnen i ca. 1 time, eller til de er myke. Snu litt rundt på dem underveis.
Rør sammen ingrediensene til de forskjellige fyllene.
Lag et snitt i toppen av potetene og klem på midten slik at potetene åpner seg. Fyll potetene med ønsket fyll.

Tips!

Lettrømme krydret med finhakket hvitløk og urter er et lettere alternativ til kryddersmør!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit