potet
Delikatessepoteter med sennep, honning og dill
Ute etter et spennende tilbehør til årets lutefisk, som er enkelt å lage men smaker imponerende mye? Smak* Delikatessepoteter er små delikate poteter med fint skall som er nydelig til julemat - spesielt med smakene av sennep, honning og dill.

10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2poserSmak* Delikatessepoteter
4ssSmak* Olivenolje
3ssgrov sennep
1sssterk sennep
1ssflytende honning
1sssitronsaft
1håndfullfrisk dill
1klypesalt
1klypenykvernet pepper
Fremgangsmetode
Skyll potetene, del hver potet i to og legg i en kjele med kaldt vann.
Kok opp, og la koke i ca. 10 minutter til potetene er møre.
Hell av vannet, og la potetene dampe godt av seg.
Visp sammen olivenolje, grov sennep, sterk sennep, flytende honning og sitronsaft. Smak til med salt og pepper, og justér eventuelt med mer honning og sitron.
Vend potetene i dressingen og servér lune til julematen.
Tips!
Disse potetene er like gode til middag på juleaften, som til julebrunsjen. Serverer du potetene til kjøtt anbefaler vi å bytte ut frisk dill med frisk bladpersille.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
