potet
Hasselbackpoteter på grillen
Hasselbackpoteter ser fantastiske ut og smaker himmelsk – spesielt når de lages ute. Sommerens beste poteter lager du på grillen!

45min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
8stkmiddels store poteter (med skall)
2stksoltørkede tomater (utvannet, finhakket)
200gmykt smør
1feddrevet hvitløk
1tsmalt paprikapulver
en halvtschilipulver
en halvtssalt
Fremgangsmetode
Hell kokende varmt vann over soltørkede tomater og la dem trekke i 30 minutter. Klem ut vannet fra tomatene før de finhakkes. Rør sammen tomater, mykt smør, hvitløk, malt paprika, chilipulver og salt til alt er godt blandet.
Pakk halvparten av kryddersmøret inn i plastfolie eller matpapir og form til en pølse. Oppbevar kjølig. Ekstra kryddersmør kan også fryses.
Smelt resten av kryddersmøret på middels varme i en liten kasserolle.
Vask og tørk potene godt og skjær et lite snitt i bunnen av hver potet så de ligger stødig. Legg hver potet på langs mellom to spisepinner. Skjær jevne tynne skiver i poteten på tvers, helt ned til kniven treffer spisepinnene.
Pakk hver potet delvis inn i aluminiumsfolie (la pakken være åpen på toppen) og pensle godt med smeltet kryddersmør.
Grill hasselbackpotetene på indirekte varme (180-220˚C) til de er møre (ca. 45 minutter). Pensle med mer kryddersmør underveis.
Server hasselbackpotetene rykende varme med en ekstra klatt kryddersmør.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆