1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
3 stkstore søtpoteter
2 ssolivenolje
1 dæsjsalt og pepper (etter smak)
1 begerkokte grønne linser
1 stkgranateple
en halv dlristede hasselnøtter
200 gfetaost
3 stilkervårløk
Harissadressing:
4 stkrøde chili
4 stkrøde paprika
4 feddhvitløk (hakket)
1 og en halv tssalt
2 tsmalt spisskummen
2 tsmalt koriander
en halv dlolivenolje
2 ssakasiehonning
4 sssitronsaft
2 tsrevet sitronskall
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 175 grader.
Skrell søtpotetene og kutt dem i terninger. Ha søtpotetene på et bakebrett og sprinkle over olivenolje, salt og pepper. Bak dem i ovnen i cirka 40 minutter til søtpotetene er møre.
Skyll linsene godt i rennende vann.
Del granateplet i to, og rens ut kjernene.
Rist hasselnøttene i en varm panne til det tynne skallet løsner. Gni av skallet.
Del fetaosten i terninger og finhakk vårløken.
Ha alle ingrediensene i en salatbolle og bland godt. Server med harissa-dressingen ved siden av.
Harissadressing
Forvarm ovnen til 250 grader.
Del chili og paprika i to og fjern frøene.
Legg paprika og chili med skinnsiden opp på et bakebrett og grill dem til skinnet blir helt svart.
Legg paprika og chili i en skål dekket med plastfolie og la det stå i ca. 10 minutter før du drar av skinnet.
Kjør paprika, chili, hvitløk, salt, spisskummen, koriander og olje til en tykk harissa-saus i en hurtigmikser.
Ha i honning og smak til med sitron. Juster ev. tykkelsen med litt mer olje.