potet
Myk potetpuré med brunet smør, sprø løk og persille
En skikkelig hjemmelaget potetmos blir du bare aldri lei av, og det er like godt til pølser som til søndagssteken. Denne versjonen er gjort særdeles smakfull med brunet smør og sprø løk!
35min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
700 gmandelpoteter (skrelte)
2 dlfløte (2-3)
1 sssmør (1-2)
1 klypesalt
1 klypepepper
100 gmeierismør
1 pottekruspersille
50 gsprøstekt løk
Fremgangsmetode
Kok potetene møre. Sil av vannet og la potetene dampe av seg litt væske.
Mos potetene med fløte og smør. Krydre med salt og pepper.
Smelt 100 g smør i en kjele på middels varme uten å røre i det. La det bli nøttebrunt.
Rør opp smøret og tilsett persille.
Topp potetpureen med sprø løk og brunet smør.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆