Til hovedinnhold
potet

Saltbakte småpoteter med spekeskinke

Salt, sprøstekt spekeskinke til myke småpoteter er flott til tapasbordet eller som smaksrik kveldskos!

Saltbakte småpoteter med spekeskinke, servert i svart støpejernsform på lyseblå linserviett. Ferske urter, og en liten skål med en potet på gaffel ved siden av.

40min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2dlgrovt salt

12stkFolvapotet

12stkspekeskinke (skiver)

Fremgangsmetode

Ha saltet i en ildfast form.
Prikk potetene lett med en gaffel. Legg dem i formen og dekk dem med salt.
Stek potetene på 200 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Ta dem ut og rull spekeskinke rundt potetene.
Stek dem videre i 10 minutter.

Tips!

Servér en god aioli til de saltbakte potetene!

Andre relevante oppskrifter