potet
Tater tots - ovnsstekte kuler av potetmos
Tater tots er små, pølseformede kuler av potetmos som først rulles i sprø panering, og deretter frityrkokes, stekes i olje eller ovnsbakes.
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
6 stkbakepoteter (eller andre faste poteter, ferdig kokt/bakt)
6 dlmelk
2 og en halv dlhvetemel
2 stkegg (ett til om nødvendig)
2 og en halv dlknust potetgull
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader.
Legg restene av de kokte potetene i en gryte, og tilsett litt og litt av melken. Mos potetene grovt med en potetstamper, og fortsett til du har en tørr, grovmost potetstappe med litt potetbiter i.
Visp eggene sammen, og fordél vispede egg, hvetemel og knust potetgull i tre forskjellige boller.
Form potetmosen til små, runde kuler som er cirka 2,5 centimeter i diameter, og legg dem på et matpapir. Rull hver kule først i hvetemel, så i eggeblandingen, og til slutt i potetgull.
Når kulene er dekket av røre, former du dem til korte, små pølser, og legger dem på et stekebrett.
Stek i ovnen i cirka 15 minutter til de er sprø og gylne.
Server med ketsjup, aioli eller rømme som snacks, eller prøv dem som tilbehør til hamburgeren, biffen eller pølsene.
Har du ikke rester av potet?
Skrell potetene og skjær dem i biter. Kok dem så vidt møre i cirka 20 minutter. Hell av vannet, og legg potetene tilbake i gryten. Følg oppskriften over videre.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆