rotgrønnsaker
Gulrotfries med parmesan
Hvem sier at fries må lages av poteter? De kan like gjerne være laget av gulrøtter spør du oss!
40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 ggulrøtter
4 ssolivenolje
4 ssbrødsmuler
4 ssrevet parmesan
1 klypesalt
1 klypepepper
Fremgangsmetode
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Skrell og del gulrøttene i to på tvers midt på. Del dem deretter i tynne staver.
Ha gulrotstavene i en bolle, og vend inn olivenolje, parmesan, brødsmuler, salt og pepper.
Ha gulrotstavene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i 30-40 minutter. Vend på dem underveis.
Strø gjerne litt ferske urter over ved servering.
Tips!
Gulrotfriesene kan også lages i en airfryer. Tiden kan da halveres.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆