Til hovedinnhold
rotgrønnsaker

Hjemmelaget grønnsakskraft

Ikke kast skallet når du har skrelt rotgrønnsaker! Bruk det heller til å lage en deilig hjemmelaget grønnsakskraft du kan putte i supper og sauser. Kraften kan fryses ned i isbitformer, og taes opp etter behov.

Norgesglass med gyllen grønnsakskraft laget av rester av rotgrønnsaker og urter står på lyst trebord, omringet av grønnsaker og ferske urter.

1t / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

1lskall av rotgrønnsaker, fks. gulrot, sellerirot, kålrot og pastinakk (vasket)

2 og en halvlvann

1tshel pepper

1tssalt

1stklaurbærblad

2stilkerfersk timian

2stilkerfersk persille

Fremgangsmetode

Mål opp en liter skall av rotgrønnsaker, og ha i en stor kjele sammen med vann, hel pepper, salt, laurbærblad, fersk timian og fersk persille.
Kok opp og la trekke i ca. en time.
Smak gjerne til med salt når kraften er ferdig trukket for å se hvor salt du vil ha det. Vi anbefaler å holde litt tilbake på saltet så du enklere kan smake til retten som skal lages med kraften.
Sil av kraften og frys ned i for eksempel isbitformer så du enkelt kan ta opp det du trenger senere.

Tips!

Putt rester av rotgrønnsaker og skrell (det må være vasket) i en plastboks eller -pose i fryseren. Når boksen er full kan du koke kraft.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit