rotgrønnsaker
Hjemmelaget grønnsakskraft
Ikke kast skallet når du har skrelt rotgrønnsaker! Bruk det heller til å lage en deilig hjemmelaget grønnsakskraft du kan putte i supper og sauser. Kraften kan fryses ned i isbitformer, og taes opp etter behov.
1t / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 lskall av rotgrønnsaker, fks. gulrot, sellerirot, kålrot og pastinakk (vasket)
2 og en halv lvann
1 tshel pepper
1 tssalt
1 stklaurbærblad
2 stilkerfersk timian
2 stilkerfersk persille
Fremgangsmetode
Mål opp en liter skall av rotgrønnsaker, og ha i en stor kjele sammen med vann, hel pepper, salt, laurbærblad, fersk timian og fersk persille.
Kok opp og la trekke i ca. en time.
Smak gjerne til med salt når kraften er ferdig trukket for å se hvor salt du vil ha det. Vi anbefaler å holde litt tilbake på saltet så du enklere kan smake til retten som skal lages med kraften.
Sil av kraften og frys ned i for eksempel isbitformer så du enkelt kan ta opp det du trenger senere.
Tips!
Putt rester av rotgrønnsaker og skrell (det må være vasket) i en plastboks eller -pose i fryseren. Når boksen er full kan du koke kraft.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆