rotgrønnsaker
Ovnsbakte rotgrønnsaker med honning og sitron
Ovnsbakte rotgrønnsaker er nydelig tilbehør til kylling eller lam. Aller best er de på høsten, når de er i sesong.
35min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
200 ggulrot
200 gknollselleri (sellerirot)
200 gkålrot
200 gpersillerot
4 ssolje
4 ssflytende honning
1 stksitron (revet skall)
1 dlfrisk mynte
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Skrell og kutt opp grønnsakene i like store biter (du kan godt bytte ut noen av grønnsakene med f.eks. rødbeter, skorsonnerot, gulbeter eller pastinakk).
Legg bitene i ildfast form og ha over olje, honning, sitronskall, salt og pepper.
Stek formen i ovn på 200 grader C i ca 35 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør rundt i grønnsakene nå og da.
Rett før servering skjæres mynten i strimler og vendes inn i rotgrønnsakene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆