Til hovedinnhold
rotgrønnsaker

Ovnsbakte rotgrønnsaker med urtesmør og parmesan

Gjør det beste ut av sesongens rotgrønnsaker, og lag høstens vakreste tilbehør til lam, svinekjøtt eller kylling! Sprø gulrøtter, rødbeter og polkabeter, delikat pastinakk og kraftig sellerirot bakes i ovnen med et knallgodt hjemmelaget urtesmør, og et dryss parmesan – enkelt, fargesprakende og veldig godt!

Ovnsbakte rotgrønnsaker med urtesmør og parmesan servert i en hvit paiform på en skjærefjøl av mørkt tre. Rotgrønnsaker og friske urter rundt.

55min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Rotgrønnsaker:

2stkgulrøtter

1stkrødbete

1stkgulbete

1stkpolkabete

1stkpastinakk

en halvstksellerirot

en halvstkkålrot

1stkrødløk

2ssolivenolje

1klypesalt

1klypenykvernet pepper

Urtesmør:

50gsmeltet smør

1stkfinhakket hvitløksfedd

1ssfinhakket fersk timian

1ssfinhakket fersk rosmarin

1ssfinhakket bladpersille

en halvstkhakket rød chili

Topping:

50gfinrevet parmesan

2ssbrødsmuler

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 200 °C.
Skjær alle grønnsakene i tynne, jevne skiver, bruk gjerne mandolin.
Legg skivene stående tett sammen og i vekslende farger i en smurt ildfast form.
Drypp over olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Ha alle ingrediensene til utesmøret i en beholder, og kjør det sammen med en stavmikser.
Fordel smøret over gratengen.
Dryss over revet parmesan og brødsmuler.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen i 40 min.
Fjern folien og stek videre i ca. 15 min, til grønnsakene er møre og toppen er gyllen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen