rotgrønnsaker
Ovnsbakte rotgrønnsaker med urtesmør og parmesan
Gjør det beste ut av sesongens rotgrønnsaker, og lag høstens vakreste tilbehør til lam, svinekjøtt eller kylling! Sprø gulrøtter, rødbeter og polkabeter, delikat pastinakk og kraftig sellerirot bakes i ovnen med et knallgodt hjemmelaget urtesmør, og et dryss parmesan – enkelt, fargesprakende og veldig godt!

55min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Rotgrønnsaker:
2stkgulrøtter
1stkrødbete
1stkgulbete
1stkpolkabete
1stkpastinakk
en halvstksellerirot
en halvstkkålrot
1stkrødløk
2ssolivenolje
1klypesalt
1klypenykvernet pepper
Urtesmør:
50gsmeltet smør
1stkfinhakket hvitløksfedd
1ssfinhakket fersk timian
1ssfinhakket fersk rosmarin
1ssfinhakket bladpersille
en halvstkhakket rød chili
Topping:
50gfinrevet parmesan
2ssbrødsmuler
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200 °C.
Skjær alle grønnsakene i tynne, jevne skiver, bruk gjerne mandolin.
Legg skivene stående tett sammen og i vekslende farger i en smurt ildfast form.
Drypp over olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Ha alle ingrediensene til utesmøret i en beholder, og kjør det sammen med en stavmikser.
Fordel smøret over gratengen.
Dryss over revet parmesan og brødsmuler.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen i 40 min.
Fjern folien og stek videre i ca. 15 min, til grønnsakene er møre og toppen er gyllen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
