frukt og grønt
Saltbakt sjalottløk
Saltbakt sjalottløk bakes hel i ovnen med skallet på og er spesielt godt som tilbehør til lam.
30min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
10 stksjalottløk (med skall)
1 dlgrovt havsalt
en halv dlolivenolje
3 stilkerfrisk rosmarin
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 180°C og ta fram en ildfast form som er passe stor til alle sjalottløkene.
Finn frem sjalottløk, grovt salt, olivenolje og rosmarin. Skjær vekk noen millimeter av roten på hver sjalottløk, men behold skallet på.
Hell mesteparten av saltet i bunnen av en ildfast form, og «plant» løkene nedi saltet.
Hell over olivenolje, fordel rosmarinen i formen og strø med resten av saltet.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak på 180 grader.
Sjalottløkene er ferdig etter 20-60 minutter avhengig av størrelsen. Små sjalottløk bør sjekkes etter 20-25 minutter, men store kan trenge opp mot én time.
Press den møre løken ut av skallet, og servér.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆