frukt og grønt
Sopprisotto med jordskokk
En kremete risotto er en mettende og god middag, perfekt til "Kjøttfri mandag"! Sopp, jordskokk og parmesan gir både fylde og smak.
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 lkyllingbuljong
3 sssoyasaus
2 sstørket steinsopp (malt)
2 stkfinhakket sjalottløk
3 dlarborioris
100 gjordskokk (i terninger)
2 stkfinhakkede hvitløksfedd
4 dlblandet sopp (hakket)
1 dæsjolje (til steking)
3 dlhvitvin
1 sssmør
2 dlparmesan
1 klypesalt
1 klypepepper
Fremgangsmetode
Ha buljong, soyasaus og steinsopp i en kjele og kok opp.
Surr løk, hvitløk, ris, jordskokker og sopp i olje i en kjele. Hell over vin og kok til væsken er kokt helt inn. Rør hele tiden med en sleiv. Tilsett den varme buljongen, litt etter litt. Rør hele tiden. Tilsett mer buljong til risen er ferdigkokt.
Trekk kjelen fra varmen og vend inn smør og parmesan. Smak til risottoen med salt og pepper.
Tips!
Du kan bruke grønnsaksbuljong eller grønnsakskraft for å gjøre risottoen vegetarisk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆