frukt og grønt
Sopprisotto med jordskokk
En kremete risotto er en mettende og god middag, perfekt til "Kjøttfri mandag"! Sopp, jordskokk og parmesan gir både fylde og smak.

20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1lkyllingbuljong
3sssoyasaus
2sstørket steinsopp (malt)
2stkfinhakket sjalottløk
3dlarborioris
100gjordskokk (i terninger)
2stkfinhakkede hvitløksfedd
4dlblandet sopp (hakket)
1dæsjolje (til steking)
3dlhvitvin
1sssmør
2dlparmesan
1klypesalt
1klypepepper
Fremgangsmetode
Ha buljong, soyasaus og steinsopp i en kjele og kok opp.
Surr løk, hvitløk, ris, jordskokker og sopp i olje i en kjele. Hell over vin og kok til væsken er kokt helt inn. Rør hele tiden med en sleiv. Tilsett den varme buljongen, litt etter litt. Rør hele tiden. Tilsett mer buljong til risen er ferdigkokt.
Trekk kjelen fra varmen og vend inn smør og parmesan. Smak til risottoen med salt og pepper.
Tips!
Du kan bruke grønnsaksbuljong eller grønnsakskraft for å gjøre risottoen vegetarisk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆ ▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆