Til hovedinnhold
grillmat

Marinert og grillet svinenakke med frisk vannmelonsalat

Langtidsgrillet svinenakke er skikkelig festmat. Særlig med en fruktig vannmelonsalat.

1t 30min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stksvinenakke (ca. 12kg)

1dlolivenolje

2feddhvitløk

en halvtssalt

1tspepper

3ssfersk koriander

en halvstksitron (saften av)

Vannmelonsalat:

en fjerdedelstkvannmelon

1pottekoriander (kun bladene)

1pottemynte (kun bladene)

1poseruccola

1buntreddiker (i tynne skiver)

130gfetaost (i terninger)

1nevepeanøtter (uten salt, ristet)

Dressing:

3cmingefær (skrelt og revet)

1stkrød chili (finhakket)

1stkGrønn chili (finhakket)

2sssoyasaus

6ssolivenolje

1tssesamolje

4stklime (saften av)

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Bland alle ingrediensene til marinaden og gni inn kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden en halvtime før du
Varm grillen til maks og legg svinenakken på direkte varme. La kjøttet ligge 12-15 minutter på hver side.
Flytt kjøttet over på indirekte varme, sett inn et steketermometer og la kjøttet ligge til kjernetemperaturen er cirka 64 grader (ca. 1 time). Pensle med marinaden underveis.
La kjøttet hvile 8-10 minutter før du skjærer i det.

Vannmelonsalat:

Del vannmelonen i terninger og ha dem i en salatbolle sammen med resten av ingrediensene. Bland godt og strø peanøttene på toppen.
Lag dressingen: Bland alle ingrediensene og smak til med lime (hvor mange lime du bruker er avhengig av hvor saftig limen er).
Rør dressingen godt sammen og hell over rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn