svinekjøtt
Hvitløksmarinert svinenakke på grillen
Imponer gjestene med langstidsgrillet kjøtt på neste grillfest! Hvitløksmarinert svinenakke på grillen smaker utrolig godt og er ikke vanskelig å få til.

1t 30min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1stksvinenakke (ca. 1,2 kg)
1dlolivenolje
2feddhvitløk
3ssfrisk koriander
en halvtssalt
1tspepper
en halvstksitron (saften)
Fremgangsmetode
Finhakk hvitløk og koriander, og bland sammen med olivenolje, salt, pepper og sitronsaft.
Gni marinaden inn i kjøttet, og la marinere i en halvtime.
Varm grillen til maks og legg svinenakken på direkte varme. La kjøttet ligge 12-15 minutter på hver side.
Flytt kjøttet over på indirekte varme, sett inn et steketermometer og la kjøttet ligge til kjernetemperaturen er cirka 64 grader (ca. 1 time). Pensle med marinaden underveis.
La kjøttet hvile 8-10 minutter før du skjærer i det.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
