svinekjøtt

Hvitløksmarinert svinenakke på grillen

Imponer gjestene med langstidsgrillet kjøtt på neste grillfest! Hvitløksmarinert svinenakke på grillen smaker utrolig godt og er ikke vanskelig å få til.

Hvitløksmarinert svinenakke, skåret i skiver og servert på hvit tallerken med vannmelonsalat med reddik, fetaost, ruccola og peanøtter.

1t 30min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stksvinenakke (ca. 1,2 kg)

1dlolivenolje

2feddhvitløk

3ssfrisk koriander

en halvtssalt

1tspepper

en halvstksitron (saften)

Fremgangsmetode

Finhakk hvitløk og koriander, og bland sammen med olivenolje, salt, pepper og sitronsaft.
Gni marinaden inn i kjøttet, og la marinere i en halvtime.
Varm grillen til maks og legg svinenakken på direkte varme. La kjøttet ligge 12-15 minutter på hver side.
Flytt kjøttet over på indirekte varme, sett inn et steketermometer og la kjøttet ligge til kjernetemperaturen er cirka 64 grader (ca. 1 time). Pensle med marinaden underveis.
La kjøttet hvile 8-10 minutter før du skjærer i det.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit