svinekjøtt
Hvitløksmarinert svinenakke på grillen
Imponer gjestene med langstidsgrillet kjøtt på neste grillfest! Hvitløksmarinert svinenakke på grillen smaker utrolig godt og er ikke vanskelig å få til.
1t 30min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stksvinenakke (ca. 1,2 kg)
1 dlolivenolje
2 feddhvitløk
3 ssfrisk koriander
en halv tssalt
1 tspepper
en halv stksitron (saften)
Fremgangsmetode
Finhakk hvitløk og koriander, og bland sammen med olivenolje, salt, pepper og sitronsaft.
Gni marinaden inn i kjøttet, og la marinere i en halvtime.
Varm grillen til maks og legg svinenakken på direkte varme. La kjøttet ligge 12-15 minutter på hver side.
Flytt kjøttet over på indirekte varme, sett inn et steketermometer og la kjøttet ligge til kjernetemperaturen er cirka 64 grader (ca. 1 time). Pensle med marinaden underveis.
La kjøttet hvile 8-10 minutter før du skjærer i det.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆