grøt og frokostblanding
Hjemmelaget julemüsli
Hjemmelaget müsli er en spiselig julegave som garantert gjør lykke. Bak havregryn, frø, nøtter og honning i ovnen og ha i tørket frukt. Enkelt å lage, og supergodt med melk eller yoghurt.

1t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
500ghavregryn (store)
100ggresskarkjerner
100gsolsikkekjerner
100gkokosflak
150gmandler (grovhakket)
100gvalnøtter (grovhakket)
3ssolivenolje
2sssolbærsaft (eller rips-/solbærgelé)
2sshonning
1tsflaksalt
1tsmalt kanel
1tskardemomme (grovmalt)
en halvtsingefær (malt)
10stkdadler (grovhakket)
30gaprikos/tranebær (tørket, grovhakket)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 160 grader.
Bland alt av gryn, frø og nøtter i en stor bolle.
Varm olje, saft og honning i en liten kjele og vend det inn i grynblandingen så alt er godt dekket. Dryss over krydderet, rør godt og spre blandingen jevnt utover et stekebrett med bakepapir.
Stek müslien i ca. 50 minutter til den er gyllen og sprø. Rør underveis ved behov.
Ta brettet ut av ovnen, vend inn frukten og avkjøl müslien helt før du heller den på glass med lokk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆