Til hovedinnhold
grøt og frokostblanding

Pepperkakegranola med nøtter

Hjemmelaget pepperkakegranola er den perfekte spiselige julegaven, og en herlig måte å starte morgenen på! Her bruker vi økologiske havregryn fra Änglamark for en trygg og god start på dagen.

Pepperkakegranola med nøtter servert over gresk yoghurt i lys skål med friske blåbær. Granbar og juleduk i lin ved siden av.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

3dlhavregryn

1ssmalt kanel

1ssmalt kardemomme

1ssmalt nellik

1ssmalt ingefær

4ssbrunt sukker

en halvdlÄnglamark Solsikkekjerner

1dlmandler

1dlvalnøtter

1dlpekannøtter

1dlrapsolje

1dlÄnglamark Lønnesirup

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 175 °C varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.
Grovhakk mandler, valnøtter og pekannøtter og sett til side.
Bland havregryn, krydder, brunt sukker, solsikkekjerner og nøtter i en bolle.
Hell i olje og lønnesirup og bland til alt blir fuktig. Bruk litt ekstra lønnesirup om nødvendig.
Spre blandingen jevnt utover stekebrettet og stek i 25–30 minutter. Snu brettet halvveis i steketiden, så granolaen blir jevnt stekt.
Avkjøl granolaen helt, og bryt den så opp i mindre biter.
Oppbevar i lufttett glass i opp til 4 uker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn