grøt og frokostblanding
Pepperkakegranola med nøtter
Hjemmelaget pepperkakegranola er den perfekte spiselige julegaven, og en herlig måte å starte morgenen på! Her bruker vi økologiske havregryn fra Änglamark for en trygg og god start på dagen.

30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
3dlhavregryn
1ssmalt kanel
1ssmalt kardemomme
1ssmalt nellik
1ssmalt ingefær
4ssbrunt sukker
en halvdlÄnglamark Solsikkekjerner
1dlmandler
1dlvalnøtter
1dlpekannøtter
1dlrapsolje
1dlÄnglamark Lønnesirup
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 175 °C varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.
Grovhakk mandler, valnøtter og pekannøtter og sett til side.
Bland havregryn, krydder, brunt sukker, solsikkekjerner og nøtter i en bolle.
Hell i olje og lønnesirup og bland til alt blir fuktig. Bruk litt ekstra lønnesirup om nødvendig.
Spre blandingen jevnt utover stekebrettet og stek i 25–30 minutter. Snu brettet halvveis i steketiden, så granolaen blir jevnt stekt.
Avkjøl granolaen helt, og bryt den så opp i mindre biter.
Oppbevar i lufttett glass i opp til 4 uker.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆