grøt og frokostblanding
Yoghurt bowl med klementin og honningglaserte nøtter
Prøv en deilig yoghurt bowl til lunsj eller som en lett frokost! De honningglaserte nøttene gir en fyldig crunch med hint av kardemomme, og klementinene er både søte, friske og aromatiske!

10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
Yoghurt bowl:
100 gyoghurt naturell
1 tschiafrø (kan sløyfes)
2 stkklementiner
1 stilkfrisk mynte (kun blader)
Honningglaserte nøtter:
1 sspistasjenøtter
1 sshasselnøtter
1 ssmandler
1 sspekannøtter
1 tssmør
1 ts Änglamark Akasiehonning
en halv tsmalt kardemomme
1 klypesalt
Fremgangsmetode
Honningglaserte nøtter
Grovhakk nøttene, og røst i en tørr panne på medium til høy varme under konstant omrøring. Pass på at nøttene ikke svir seg.
Når nøttene begynner å lukte røstet tilsetter du smør, akasiehonning, kardemomme og salt, og rører inn.
Når smøret og akasiehonningen er smeltet inn og har lagt seg som en glaze rundt nøttene kan du ta dem av varmen.
Yoghurt bowl
Ha yoghurt i en skål, og rør eventuelt inn chiafrø.
Vask klementinene i lunkent vann og tørk godt av skallet. Finnriv skallet, og rør inn i yoghurten.
Del klementinbåtene i mindre biter, eller skjær fileter av båtene.
Grovhakk mynte, og legg klementin, mynte og lune honningglaserte nøtter over yoghurten.
Tips!
Får du nøtter til overs kan disse oppbevares på et lufttett glass i kjøleskapet i noen dager.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆