Til hovedinnhold
grøt og frokostblanding

Yoghurt bowl med klementin og honningglaserte nøtter

Prøv en deilig yoghurt bowl til lunsj eller som en lett frokost! De honningglaserte nøttene gir en fyldig crunch med hint av kardemomme, og klementinene er både søte, friske og aromatiske!

Yoghurt bowl med klementin og honningglaserte nøtter servert i lyseblå skål med et dryss frisk mynte. Hele klementiner og små skåler med klementin og honningglaserte nøtter rundt.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

Yoghurt bowl:

100gyoghurt naturell

1tschiafrø (kan sløyfes)

2stkklementiner

1stilkfrisk mynte (kun blader)

Honningglaserte nøtter:

1sspistasjenøtter

1sshasselnøtter

1ssmandler

1sspekannøtter

1tssmør

1ts Änglamark Akasiehonning

en halvtsmalt kardemomme

1klypesalt

Fremgangsmetode

Honningglaserte nøtter

Grovhakk nøttene, og røst i en tørr panne på medium til høy varme under konstant omrøring. Pass på at nøttene ikke svir seg.
Når nøttene begynner å lukte røstet tilsetter du smør, akasiehonning, kardemomme og salt, og rører inn.
Når smøret og akasiehonningen er smeltet inn og har lagt seg som en glaze rundt nøttene kan du ta dem av varmen.

Yoghurt bowl

Ha yoghurt i en skål, og rør eventuelt inn chiafrø.
Vask klementinene i lunkent vann og tørk godt av skallet. Finnriv skallet, og rør inn i yoghurten.
Del klementinbåtene i mindre biter, eller skjær fileter av båtene.
Grovhakk mynte, og legg klementin, mynte og lune honningglaserte nøtter over yoghurten.

Tips!

Får du nøtter til overs kan disse oppbevares på et lufttett glass i kjøleskapet i noen dager.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen