Engelsk fruktkake med royal icing
En ekte, engelsk fruktkake bruker minimum to uker på å bli klar – og den er verdt hvert sekund av ventetiden.
![engelsk-fruktkake-til-jul-hovedbilde.jpg](/assets/contentful/b26eki8n3vte/yFQh047BigfK6JPYNic2P/38d62057a9d01b5d067cc5fe51c1691e/engelsk-fruktkake-til-jul-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
2t 30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
Dette trenger du:
500 gdadler (uten steiner, grovhakket)
500 gtørket frukt (bruk en mix av rosiner, korinter, aprikos, tranebær, fiken eller svisker)
4 stkklementiner (revet skall og saft)
1 stksitron (revet skall og saft)
150 mlwhiskey (brandy, sherry eller rom, kan også erstattes med klementin- eller appelsinsaft)
200 gromtemperert smør
200 gbrunt sukker
4 stkstore egg (romtempererte)
175 ghvetemel
1 tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
1 tsmalt kanel
en halv tsmalt stjerneanis
en halv tsmalt nellik
en halv tsmalt ingefær
en fjerdedel tssalt
100 gfinmalte mandler
100 ggrovhakkede hasselnøtter
Dette trenger du til royal icing / glasur:
500 gmelis
3 stkeggehviter
en fjerdedel stksitron (saften)