Helstekt kalkun med kjøttstuffing
Helstekt kalkun er festmat og rekker til mange rundt bordet. Fyll den med en saftig stuffing og en god saus kokt på kraften fra kalkunen.
![helstekt-kalkun.jpg](/assets/contentful/b26eki8n3vte/2XtB046wHr7KYrV1tbJD6k/1f4a5ea4561294c2feb323a9edb64ee2/helstekt-kalkun.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
4t / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
10 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkhel kalkun (beregn ca. 500 g per person)
100 gsmeltet smør (til pensling, mengden avhenger av størrelsen på kalkunen)
1 dæsjsalt og pepper (mengden avhenger av størrelsen på kalkunen)
Dette trenger du til kjøttstuffing:
1 stkfinhakket løk
1 feddfinhakket hvitløk
100 gpistasjnøtter (ristet)
100 gtørkede aprikoser (delt i fire)
250 gkarbonadedeig
250 gmedisterfarse
1 dæsjsalt og pepper
Dette trenger du til kraft til sausen:
1 stkinnmatpose fra kalkunen
1 stkgulrot (i biter)
1 stkpersillerot (i biter)
1 stkstor løk (i biter)
1 stkpurre (i biter)
1 buntfrisk persille
3 stklaurbærblader
1 klypesalt
1 klypehel pepper
Dette trenger du til sausen:
60 gsmør
40 ghvetemel
1 og en halv lkraft (og stekesjy)
2 dlfløte
1 ssripsgelé (eller solbærgelé)
1 klypesalt og pepper