pølser
Julepølse med currykrydret gresskar og hvitløksstekt brokkolini
Julepølse kan brukes som mer enn bare tilbehør til ribba! Lag en deilig førjulsmiddag med spennende smaker, med vår prisvinnende Smak* Julepølse, currykrydret gresskar og hvitløksstekt brokkolini!

45min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 gSmak* julepølse
2 tssmør til steking
Currykrydret gresskar:
800 ggresskar (fks flaskegresskar, Hokkaido eller muskatt-gresskar)
1 ssnøytral olje
1 sscurrypulver
en fjerdedel tscayennepepper
en fjerdedel tssalt
Hvitløksstekt brokkolini:
250 gbrokkolini
2 feddhvitløk
en halv tssalt
2 tssmør til steking
Til servering:
1 håndfullgranateplefrø
1 håndfullskivede mandler
1 håndfullfrisk mynte
Fremgangsmetode
Currykrydret gresskar
Vask og tørk gresskaret godt, og skjær i båter med skallet på.
Legg på bakepapirkledd stekebrett, pensle med olje, og strø over currypulver, cayenne og salt.
Stek på 180 grader i 20 minutter, snu båtene og stek i ca. 20 minutter til.
Hvitløksstekt brokkolini
Skyll og rens brokkolini, og tørk godt av.
Smelt smør over medium varme i en panne, og stek brokkolinien et par minutter på hver side. Finhakk hvitløk, dryss over brokkolinien og stek i et par minutter til. Smak til med salt.
Julepølse
Del julepølsen i biter og fjern skinnet.
Smelt smør i en panne, og stek julepølsene på medium varme til de er gylne. Skru ned varmen til lav, sett på lokk, og la steke til pølsene er gjennomvarme.
Servering
Rist de skivede mandlene i tørr panne på medium varme til de får litt farge.
Legg julepølse, gresskar og brokkolini på et serveringsfat, og strø over granateplefrø, mynteblader og skivede mandler.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆