Til hovedinnhold
svinekjøtt

Juleskinke med kålrabbistappe

Røkt skinke er lettvint og god julemat, og kålrabistappe hører med. Skinken blir ekstra julefin med sennepssaus og en frisk salat med epler, klementiner og rødkål til.

Juleskinke med kålrabbistappe på hvit tallerken

40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

250gJuleskinke (Xtra)

1stkkålrot

2stkgulrøtter

en halvdlmatfløte

1dæsjsmør (til steking)

Sennepssaus:

2sssmør

2 og en halvsshvetemel

5dlvann (+ kraft fra skinken)

1 og en halvdlkremfløte

3 og en halvsssennep

2sssoyasaus

en halvtshonning

1klypepepper

Julesalat:

1dlmandler

2stkrøde epler

2stkklementiner

en fjerdedelstkrødkål

50gdadler

Fremgangsmetode

Varm skinken som anvist på pakken.
Skjær kålrot og gulrøtter i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos til ønsket konsistens. Smak til med smør, fløte, salt og pepper.
Smelt smøret til sennepssausen og rør inn hvetemel til blandingen er klumpfri. Tilsett vann og kraften fra skinken, og visp det godt sammen. La sausen småkoke i 10 min før du tilsetter fløte. Smak til med sennep, soyasaus, honning og pepper.
Rist mandlene til salaten i en tørr stekepanne, og lag en enkel salat med epler, klementinskiver og snittet rødkål. Pynt med mandler og hakkede dadler. Server juleskinken med julesalat, kålrabistappe og sennepssaus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit