Til hovedinnhold
torsk

Krydderbakt torsk med sprøstekt chorizo og bakt søtpotet med oliventapenade

Gi juletorsken litt kryddersterkt følge. Torsk får mer smak og litt mer krutt når fisken bakes i ovnen med pepper og fennikel, og serveres med kryddersterk chorizopølse og salt oliventapenade.

krydderbakt-torsk-hovedbilde.jpg

45min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

2stksøtpoteter (delt i to)

150gsorte oliven (hakket)

3ssgod olivenolje (ca.)

1stkfinhakket sjalottløk

2feddfinhakket hvitløk

1tssitronsaft (smak til)

1klypemalt sort pepper

50gchorizo

2stilkerfrisk timian

4bitertorskeloin (à 160 g)

1sssmør

1tshel sort pepper

1tsfenikkelfrø

Fremgangsmetode

Vask søtpotetene og legg dem i en ildfast form. Stek dem i ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter. Mens potetene står i ovnen lager du tapenaden.
Kjør oliven, olivenolje, sjalottløk, hvitløk, sitronsaft og pepper til en jevn masse med stavmikser eller blender.
Skjær chorizo i skiver og stek den sammen med litt timian i en varm panne til pølseskivene er sprøstekt.
Rist hel pepper og fenikkelfrø i tørr panne og knus dem i en morter eller lignende.
Bak torsken i en ildfast form sammen med litt smør og ristet sort pepper/fennikel i ca. 15 minutter ved 150 °C.
Lag et snitt i søtpotetene og fyll dem med tapenaden.
Tips! For å få enda mer smak i fisken og et fastere stykke kan man salte den i grovt salt i ca. 15 minutter. Skyll det av i kaldt vann og tørk fisken lett med kjøkkenpapir.
Tips! For å gjøre det enda mer festfint, kan du fritere tynne skiver søtpotet i litt olje og pynte med det på toppen av tapenaden.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit