Til hovedinnhold
torsk

Stekt torsk med bacon og potetpuré

Stekt torsk med bacon, erter og mynte er helt nydelig. Legger du til rosa potetmos, gjør du hverdagsmiddagen gullkantet.

stekt-torsk-med-bacon-og-potetpure-hovedbilde.jpg

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til rødbete- og potetpuré:

8stkpoteter

1stkrødbete (liten)

1 og en halvdlhelmelk (ca.)

50gsmør

1klypesalt og pepper

Dette trenger du til stekt torsk og baconmiks med erter og mynte:

800gtorskerygg

1sssolsikkeolje

1klypesalt og pepper

1pkhel bacon (eller salt sideflesk)

2sssmør

1poseselskapserter

1tssitronsaft

2ssgrovhakket mynte

Fremgangsmetode

Start med potetpuréen: Skrell poteter og rødbeten. Del i store terninger og kok hver for seg uten salt. Mos til en fin puré og spe med melk og smør. Salt og pepre etter smak.
Skjær torsken i porsjonsstykker. Gni torskefileten inn med olje og krydre med salt og pepper. Stek torsken i stekepanne til du har en fin stekeskorpe på den ene siden.
Ta torsken ut av pannen og legg den på et stekebrett. Stek den noen minutter i ovnen på 200 grader. Følg godt med så fisken ikke blir tørr. Sjekk med en spiss kniv at torskestykket flaker seg og er ferdig.

Slik lager du Bacon- og ertemiks

Skjær bacon i små terninger. Stek dem gylne og sprø i en stekepanne. Tilsett smør og selskapserter og la det surre 1-2 minutter til ertene er gjennomvarme. Smak til med sitronsaft og dryss hakket mynte over før servering.
Server fisken med den lekre stekeskorpen opp.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit