Til hovedinnhold
julemat

Waldorfsalat er perfekt på koldtbordet

Skal du gjøre litt ekstra stas på koldtbordet skal du lage en skikkelig god waldorfsalat. Denne waldorfsalaten kommer til å gå unna!

Waldorfsalat er perfekt på koldtbordet

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

grønne epler

hodekål

stangselleri

ananas

røde druer

majones

dijonsennep

fløte

sitronsaft (smak til)

sukker

valnøtter

finhakket gressløk (til pynt)

Fremgangsmetode

Vask eplene godt og del dem i terninger. Ha gjerne litt sitronsaft over dem så de ikke blir brune.
Del ananasen i to og fjern kjernen. Del halve ananasen i terninger.
Finsnitt hodekål, og del druene i to. Fjern trevler fra stangsellerien og del i tynne skiver. Grovhakk valnøttene. Bland alt sammen.
Pisk fløten til en myk krem. Rør inn majones, sennep, sukker og sitron. Vend inn dressingen i salaten.
Topp med litt gressløk.
Waldorfsalat er perfekt på koldtbord året rundt. Smaker ekstra godt sammen med kylling eller kalkun.
For en lettere variant kan du bruke rømme, créme fraiche eller yoghurt istedenfor kremfløte!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆