kaker
Appelsinkake med kandisert appelsin
Ta sola med deg inn. Her kommer oppskrift på en saftig og smakfull appelsinkake – med lokk av kandisert appelsin!

40min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Kakedeig:
4stkegg
200gsukker
150gmeierismør
250ghvetemel
2tsvaniljesukker
1tsbakepulver
1stksitron (kun skall)
1stkappelsin (kun skall)
1tssmør til smøring av form
Kandisert appelsin:
2stkøkologiske appelsiner
1stkvaniljestang
200gsukker
1 og en halvdlvann
Fremgangsmetode
Oppskriften gir én kake, laget i springform à 26 cm.
Appelsinkake
Visp egg og sukker til eggedosis.
Smelt meierismør, og avkjøl.
Vend inn siktet hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, smeltet smør og revet skall fra sitron og appelsin.
Smør en springform med smør, ha over røren, og stek på 180 grader i ca. 30-40 minutter. Bruk over- og undervarme.
Kandisert appelsin
Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene.
Ha vann, vaniljestang, vaniljefrø og sukker i en liten kjele og kok opp.
Vask appelsinene godt, og skjær i tynne skiver.
Tilsett appelsinskivene og la dem småkoke på lav varme i ca. 20 minutter.
Legg appelsinskivene på kaken, og ringle over litt av sukkerlaken.
Tips!
Servér gjerne med pisket kremfløte eller vaniljeis.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆ ▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆