Til hovedinnhold
kaker

Appelsinkake med kandisert appelsin

Ta sola med deg inn. Her kommer oppskrift på en saftig og smakfull appelsinkake – med lokk av kandisert appelsin!

Appelsinkake med kandisert appelsin, pyntet med vaniljestang og servert på hvitt stettfat.

40min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Kakedeig:

4stkegg

200gsukker

150gmeierismør

250ghvetemel

2tsvaniljesukker

1tsbakepulver

1stksitron (kun skall)

1stkappelsin (kun skall)

1tssmør til smøring av form

Kandisert appelsin:

2stkøkologiske appelsiner

1stkvaniljestang

200gsukker

1 og en halvdlvann

Fremgangsmetode

Oppskriften gir én kake, laget i springform à 26 cm.

Appelsinkake

Visp egg og sukker til eggedosis.
Smelt meierismør, og avkjøl.
Vend inn siktet hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, smeltet smør og revet skall fra sitron og appelsin.
Smør en springform med smør, ha over røren, og stek på 180 grader i ca. 30-40 minutter. Bruk over- og undervarme.

Kandisert appelsin

Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene.
Ha vann, vaniljestang, vaniljefrø og sukker i en liten kjele og kok opp.
Vask appelsinene godt, og skjær i tynne skiver.
Tilsett appelsinskivene og la dem småkoke på lav varme i ca. 20 minutter.
Legg appelsinskivene på kaken, og ringle over litt av sukkerlaken.

Tips!

Servér gjerne med pisket kremfløte eller vaniljeis.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen