kaker
Appelsinkake med mørk sjokoladekrem
Påskens absolutte praktverk er denne fantastiske appelsinkaken med sjokoladekrem og et stort rede av deilige sjokoladeegg.

1t / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Appelsinkake:
4stkegg
110gsukker
125mlnøytral olje
225ghvetemel
1tsnatron
3tsbakepulver
en halvtssalt
3stkstore appelsiner (finrevet skall fra én, og saften fra alle tre)
Sjokoladekrem med appelsin:
200gmeierismør, romtemperert
3dlbakekakao
400gmelis
2dlfløte
1tsfinrevet appelsinskall
Appelsinglasur:
225gmelis
4ssappelsinsaft
en halvtsgul konditorfarge (kan sløyfes)
Dette trenger du til pynt:
3poserAnthon Berg mandelegg
Fremgangsmetode
Oppskriften er nok til én kake laget i formkakeform eller springform á 24 cm.
Appelsinkake
Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
Pisk egg og sukker til det er hvitt og luftig. Spe med oljen.
Sikt alle tørre ingredienser og tilsett litt av gangen i eggemiksen.
Tilsett revet appelsinskall og saft fra appelsinene. Tilsett litt gul konditorfarge hvis du ønsker en sterkere gulfarge.
Ha kakerøren over i en smurt form og stek i ca. 1 time. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Avkjøl på rist.
Sjokoladekrem
Pisk smør, bakekakao, melis, fløte og revet appelsinskall sammen til en glatt krem.
Appelsinglasur
Bland melis og appelsinsaft. Vil du ha en ekstra gul glasur blander du inn litt konditorfarge.
Montering
Du kan velge om du vil dele kaken i to og ha kakaokrem i midten eller om du bare vil ha et generøst lag på toppen av kaken.
Pynt med appelsinglasuren og mandelegg.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆