Til hovedinnhold
kaker

Bananbrød

Bananbrød er baking gjort enkelt, sunt og godt. Denne varianten er ekstra sunn og vil garantert bli en suksess i matpakken.

Bananbrød pyntet med en banan delt i to på langs og bakt inn i kaken, servert i skiver på blå tallerken.

50min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

4stkmodne bananer

1 og en halvdllettmelk

2stkegg

en halvtssalt

1tskanel

100ggrovt speltmel

200gspeltmel

2tsbakepulver

Fremgangsmetode

Oppskriften er nok til ett bananbrød, stekt i brødform. Ca. 8-10 porsjoner, avhengig av tykkelsen på skivene du skjærer.
Sett ovnen på 180 °C og kle en brødform med bakepapir.
Skrell og mos 3 bananer med en gaffel i en bakebolle. Rør inn 1,5 dl melk, 2 egg, 0,5 ts salt, 1 ts kanel, 100 g grovt speltmel, 200 g siktet speltmel og 2 ts bakepulver til en jevn røre.
Ha deigen i formen. Skrell og del den siste bananen på langs og legg på toppen med snittflaten opp.
Stek midt i ovnen i 45-50 minutter eller til en kakenål kommer ut ren.
Løft kaken forsiktig ut og avkjøl på bakepapir. Del i skiver og server.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn