brownies
Brownies med bringebærkrem
Hjemmelagede brownies er enkelt, alltid godt, og blir ekstra sommerlige med en frisk bringebærkrem på toppen! Perfekt til sommerfesten og kakebordet!

25min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
Brownies:
100 gsmør
2 stkegg
3 dlsukker
1 og en halv dlhvetemel
4 ssbakekakao
1 tsvaniljesukker
en halv tssalt
50 gmørk sjokolade 70% (grovhakket)
1 tssmør (til smøring av formen)
Bringebærkrem:
3 dlkremfløte
50 gmelis (siktet)
150 gfriske bringebær (+ noen til pynt)
Fremgangsmetode
Brownies
Oppskriften er nok til én kakeform på 23x23 cm, eller en springform på 22 cm.
Sett ovnen på 175 grader.
Smør kakeformen med smør, og kle den med bakepapir.
Smelt smøret, og sett til side.
Pisk sammen egg og sukker med håndvisp. Ikke jobb for mye med røren underveis, den skal være tung.
Vend sammen hvetemel, bakekakao, vaniljesukker og salt i en bolle, og visp inn i eggeblandingen.
Tilsett smeltet smør, og visp til alt er godt blandet.
Vend til slutt inn grovhakket sjokolade.
Hell røra i formen, og fordel jevnt utover med en slikkepott.
Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Stikk en kakepinne i kaken mot slutten av tiden. Dersom pinnen er ren og tørr når den kommer ut er kaken ferdig.
Ta kaken ut av ovnen, og avkjøl i formen så den får "satt" seg.
Bringebærkrem
Ha fløte, melis og friske bringebær i en bolle, og visp til en fast krem som topper seg.
Bre kremen over helt avkjølt kake, og pynt med friske bringebær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆