Til hovedinnhold
brownies

Brownies med bringebærkrem

Hjemmelagede brownies er enkelt, alltid godt, og blir ekstra sommerlige med en frisk bringebærkrem på toppen! Perfekt til sommerfesten og kakebordet!

Brownies med bringebærkrem servert i stykker på hvit trefjøl med friske bringebær, mynteblader og blomster. To glass med drikke i bakgrunnen.

25min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

Brownies:

100gsmør

2stkegg

3dlsukker

1 og en halvdlhvetemel

4ssbakekakao

1tsvaniljesukker

en halvtssalt

50gmørk sjokolade 70% (grovhakket)

1tssmør (til smøring av formen)

Bringebærkrem:

3dlkremfløte

50gmelis (siktet)

150gfriske bringebær (+ noen til pynt)

Fremgangsmetode

Brownies

Oppskriften er nok til én kakeform på 23x23 cm, eller en springform på 22 cm.
Sett ovnen på 175 grader.
Smør kakeformen med smør, og kle den med bakepapir.
Smelt smøret, og sett til side.
Pisk sammen egg og sukker med håndvisp. Ikke jobb for mye med røren underveis, den skal være tung.
Vend sammen hvetemel, bakekakao, vaniljesukker og salt i en bolle, og visp inn i eggeblandingen.
Tilsett smeltet smør, og visp til alt er godt blandet.
Vend til slutt inn grovhakket sjokolade.
Hell røra i formen, og fordel jevnt utover med en slikkepott.
Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Stikk en kakepinne i kaken mot slutten av tiden. Dersom pinnen er ren og tørr når den kommer ut er kaken ferdig.
Ta kaken ut av ovnen, og avkjøl i formen så den får "satt" seg.

Bringebærkrem

Ha fløte, melis og friske bringebær i en bolle, og visp til en fast krem som topper seg.
Bre kremen over helt avkjølt kake, og pynt med friske bringebær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen