Til hovedinnhold
kaker

Daddelkake med mascarpone og salt karamell

Vi tør å påstå at alt blir bedre med salt karamell, og dadler hører jo julen til. Dette er en mørk, saftig kake med dadler, mascarponekrem og salt karamell som pyntes med både tørket og frisk frukt.

Daddelkake med mascarpone og salt karamell, pyntet med tørkede frukt og bær, ferske epler i skiver, og halve fiken, servert på hvitt rundt fat med gullkniv på kanten.

55min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Daddelkake:

250gdadler (uten steiner)

en halvtsnatron

en halvdlkokende vann

125gromtemperert smør

140gbrunt sukker

2stkegg

210ghvetemel (siktet )

1 og en halvtsbakepulver

Salt karamell:

250gsukker

2dlkremfløte

3ssusaltet smør (romtemperert )

en halvtsflaksalt

Mascarponekrem:

250gmascarpone ost

2ssmelis

en halvstksitron (saften)

Til pynt:

1håndfulltørket frukt (for eksempel aprikoser, dadler, tranebær og jordbær)

1håndfullfrisk frukt (plommer og fiken)

Fremgangsmetode

Daddelkake

Varm stekeovnen til 180 °C.
Ha dadler og natron i en bolle og hell kokende vann over. Press dadlene ned med en skje slik at de er dekket av vann. La det stå i 10 minutter.
Visp smør og sukker hvitt og luftig på høy hastighet i en kjøkkenmaskin i ca. 1 minutt. Reduser hastigheten til middels og tilsett eggene. Kjør det til det er godt blandet. Skrap ned sidene av bollene underveis.
Tilsett dadlene, og skru opp hastigheten til alt er godt blandet.
Skru ned til lav hastighet og tilsett mel og bakepulver. Kjør det til en jevn røre.
Kle en 15 cm kakeform med bakepapir, og smør den. Ha røren i kakeformen og stek i 45-55 minutter. Stikk en gaffel i midten for å sjekke om kaken er ferdig. Avkjøl kaken i omtrent 5 minutter før du har den over på en rist.

Salt karamell

Hell sukkeret i en kjele og varm det på middels varme til sukkeret smelter og får en dyp ravgul farge.
Tilsett fløte og smør. Det vil boble og skumme i omtrent 30 sekunder. Skru ned varmen og la det stå på lav varme til karamellen er helt flytende og glatt. Ta kjelen av varmen og tilsett havsalt.
Avkjøl karamellen.

Mascarponekrem

Vend sammen mascarpone og melis. Smak til med sitronsaft.

Montering

Smør kakebunnen med mascarponekrem.
Pynt med frukt og bær etter eget ønske.
Drypp over litt salt karamell.

Tips!

Du kan også vende den salte karamellen i mascarponekremen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit