Til hovedinnhold
kaker

Enkel rullekake med jordbær og sjokolade

Hjemmelaget rullekake er en av de enkleste kakene du kan lage, og med sesongens jordbær, mørk sjokolade og en søt og syrlig ostekrem blir den enda bedre.

Enkel rullekake med jordbær og sjokolade, servert med krem og friske urter på lys trefjøl. Hele friske jordbær ved siden av kaken og i glass i bakgrunnen.

10min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Rullekake:

4stkegg, str. medium

125gsukker

125ghvetemel

en fjerdedeltsbakepulver

en halvtsvaniljesukker

1tssmør til smøring av form

en halvdlsukker (til å drysse bakepapiret med)

Fyll:

125gkremost naturell, romtemperert

30gsukker

3dlkremfløte, kald

200gfriske jordbær

50gmørk sjokolade

Pynt:

1ssmelis

4stkfriske jordbær

1ssmørk sjokolade, finhakket

2stilkerfrisk sitronmelisse

Fremgangsmetode

Rullekake

Sett ovnen på 200˚C.
Smør en langpanne, og kle med bakepapir.
Pisk egg og sukker til stiv og lysegul eggedosis. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og vend forsiktig inn til en jevn røre.
Fordel kakerøren jevnt utover langpannen, ca 0,5 cm tykt lag, og stek midt i ovnen i 8-10 minutter. Pass på at den ikke blir for brun.
Legg et nytt bakepapir på benken og dryss på sukker. Hvelv den ferdig stekte kakebunnen over på papiret og dekk kaken med et varmt og fuktig kjøkkenhåndkle.
La stå til bunnen er avkjølt, ca. 15 minutter.

Fyll

Pisk kremost og sukker til en myk og jevn krem. Hell fløten i bakebollen mens maskinen går. Bruk slikkepott til å få med kremosten i bunnen og på sidene. Pisk videre til kremen så vidt topper seg.
Pisk kremost og sukker til en myk og jevn krem.
Hell fløten i bakebollen mens maskinen går. Bruk slikkepott til å få med kremosten i bunnen og på sidene. Pisk videre til kremen så vidt topper seg.
Del jordbærene i små terninger og grovhakk sjokoladen.
Legg den avkjølte kakebunnen med langsiden mot deg. Smør et tynt lag krem utover bunnen og dryss på jordbærbiter og hakket sjokolade. La det gjerne være igjen en kant på ca 2 cm på siden lengst fra deg.
Bruk bakepapiret til hjelp til å rulle kaken tett sammen. Start med langsiden nærmest deg selv. Legg rullekaken på et fat med skjøten ned og la den hvile i kjøleskapet en time før servering.
Bruk bakepapiret til hjelp til å rulle kaken tett sammen. Start med langsiden nærmest deg selv.
Legg rullekaken på et fat med skjøten ned og la den hvile i kjøleskapet en time før servering.
Sikt over melis, og pynt med finhakket sjokolade, friske jordbær og sitronmelisse.

Tips!

I stedet for et fuktig klede kan langpannen bli liggende over kaken mens den avkjøles for å holde den myk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen