kaker
Enkel rullekake med jordbær og sjokolade
Hjemmelaget rullekake er en av de enkleste kakene du kan lage, og med sesongens jordbær, mørk sjokolade og en søt og syrlig ostekrem blir den enda bedre.

10min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Rullekake:
4stkegg, str. medium
125gsukker
125ghvetemel
en fjerdedeltsbakepulver
en halvtsvaniljesukker
1tssmør til smøring av form
en halvdlsukker (til å drysse bakepapiret med)
Fyll:
125gkremost naturell, romtemperert
30gsukker
3dlkremfløte, kald
200gfriske jordbær
50gmørk sjokolade
Pynt:
1ssmelis
4stkfriske jordbær
1ssmørk sjokolade, finhakket
2stilkerfrisk sitronmelisse
Fremgangsmetode
Rullekake
Sett ovnen på 200˚C.
Smør en langpanne, og kle med bakepapir.
Pisk egg og sukker til stiv og lysegul eggedosis. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og vend forsiktig inn til en jevn røre.
Fordel kakerøren jevnt utover langpannen, ca 0,5 cm tykt lag, og stek midt i ovnen i 8-10 minutter. Pass på at den ikke blir for brun.
Legg et nytt bakepapir på benken og dryss på sukker. Hvelv den ferdig stekte kakebunnen over på papiret og dekk kaken med et varmt og fuktig kjøkkenhåndkle.
La stå til bunnen er avkjølt, ca. 15 minutter.
Fyll
Pisk kremost og sukker til en myk og jevn krem. Hell fløten i bakebollen mens maskinen går. Bruk slikkepott til å få med kremosten i bunnen og på sidene. Pisk videre til kremen så vidt topper seg.
Pisk kremost og sukker til en myk og jevn krem.
Hell fløten i bakebollen mens maskinen går. Bruk slikkepott til å få med kremosten i bunnen og på sidene. Pisk videre til kremen så vidt topper seg.
Del jordbærene i små terninger og grovhakk sjokoladen.
Legg den avkjølte kakebunnen med langsiden mot deg. Smør et tynt lag krem utover bunnen og dryss på jordbærbiter og hakket sjokolade. La det gjerne være igjen en kant på ca 2 cm på siden lengst fra deg.
Bruk bakepapiret til hjelp til å rulle kaken tett sammen. Start med langsiden nærmest deg selv. Legg rullekaken på et fat med skjøten ned og la den hvile i kjøleskapet en time før servering.
Bruk bakepapiret til hjelp til å rulle kaken tett sammen. Start med langsiden nærmest deg selv.
Legg rullekaken på et fat med skjøten ned og la den hvile i kjøleskapet en time før servering.
Sikt over melis, og pynt med finhakket sjokolade, friske jordbær og sitronmelisse.
Tips!
I stedet for et fuktig klede kan langpannen bli liggende over kaken mens den avkjøles for å holde den myk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆