Til hovedinnhold
eplekaker

Usynlig eplekake

I denne virale eplekake-trenden smelter supertynne epleskiver inn i eplekakerøra, og gir en deilig kake med silkemyk konsistens.

Usynlig eplekake - eplekake med tynne skiver epler bakt inn i deigen, servert på hvitt og blåmønstret fat. Friske epler og gaffel med bambusskaft ved siden av.

1t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

4stkPink Lady epler

30gsmeltet smør

100gsukker

1klypesalt

3stkstore egg

1tsvaniljesukker

1tsbakepulver

en halvtskanel

130ghvetemel

120mlmelk

1ssmelis (til dryss, kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 190°C.
Skrell eplene, fjern kjernene, og skjær dem i svært tynne skiver, gjerne med en mandolin for jevn tykkelse.
Smelt smøret og visp det sammen med sukker, salt og egg.
Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og rør til røren er glatt. Tilsett melken og visp alt godt sammen.
Ha epleskivene i røren og bruk hendene til å vende dem forsiktig inn, slik at alle skivene blir godt dekket. Sett til side noen pene epleskiver for å pynte toppen av kaken.
Ha røren over i en bakepapirkledd brødform. Topp med de epleskivene du satt til side, og dytt dem lett ned i røren.
Stek kaken i 55–60 minutter. Sjekk gjerne med en tannpirker mot slutten – hvis den kommer ut ren, er kaken ferdig.
La den avkjøles helt før du løfter den ut av formen. Dryss gjerne litt melis over før servering.
Kaken holder seg godt i kjøleskapet i 5–6 dager, men smaker aller best når den serveres romtemperert.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen