eplekaker
Usynlig eplekake
I denne virale eplekake-trenden smelter supertynne epleskiver inn i eplekakerøra, og gir en deilig kake med silkemyk konsistens.

1t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
4 stkPink Lady epler
30 gsmeltet smør
100 gsukker
1 klypesalt
3 stkstore egg
1 tsvaniljesukker
1 tsbakepulver
en halv tskanel
130 ghvetemel
120 mlmelk
1 ssmelis (til dryss, kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 190°C.
Skrell eplene, fjern kjernene, og skjær dem i svært tynne skiver, gjerne med en mandolin for jevn tykkelse.
Smelt smøret og visp det sammen med sukker, salt og egg.
Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og rør til røren er glatt. Tilsett melken og visp alt godt sammen.
Ha epleskivene i røren og bruk hendene til å vende dem forsiktig inn, slik at alle skivene blir godt dekket. Sett til side noen pene epleskiver for å pynte toppen av kaken.
Ha røren over i en bakepapirkledd brødform. Topp med de epleskivene du satt til side, og dytt dem lett ned i røren.
Stek kaken i 55–60 minutter. Sjekk gjerne med en tannpirker mot slutten – hvis den kommer ut ren, er kaken ferdig.
La den avkjøles helt før du løfter den ut av formen. Dryss gjerne litt melis over før servering.
Kaken holder seg godt i kjøleskapet i 5–6 dager, men smaker aller best når den serveres romtemperert.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆