kaker
Frisk og saftig appelsinkake
Hva smaker bedre enn kaffe og nybakt kake etter en kald vinterdag ute? Denne appelsinkaken er lett å imponere med og enkel å røre sammen.

1t / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Appelsinkake:
300gmeierismør, romtemperert
300gsukker
5stkegg
2stkappelsiner
400ghvetemel
1tsbakepulver
1tssmør til smøring av form
Melisglasur:
200gmelis
1ssvann (spe til ønsket konsistens)
1sssitronsaft
Fremgangsmetode
Oppskriften gir én kake, laget i 22 cm springform, eller randform/ bundt cake form.
Appelsinkake
Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme.
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Ha i ett og ett egg av gangen og rør det godt inn.
Vask appelsinene godt og riv det oransje skallet med ett zesterjern eller lignende. Unngå å få med det hvite, det smaker bittert.
Rør halvparten av skallet inn i røren, og legg resten i en tett boks i kjøleskapet for å bruke til pynt på appelsinkaken.
Press appelsinene for saft, og mål opp 1 dl til å ha i røren. Resten (1-2 dl) tar du vare på til dynking av kaken.
Sikt i hvetemel og bakepulver og vend dette inn i røren.
Smør formen godt og hell røren i. Stek på nederste rille i 50-60 minutter. Sjekk med en kakepinne eller en tannpirker om kaken er ferdig.
Ta kaken ut av ovnen, og avkjøl i formen, på rist.
Stikk små hull i overflaten på kaken, enten ved hjelp av en gaffel eller en kakepinne og hell den resterende appelsinsaften over. La appelsinkaken avkjøle en stund i formen før du tar den ut og lar den avkjøle helt på risten.
Melisglasur
Rør sammen melis, vann og sitronsaft. Spe med mer vann om du ønsker en tynnere glasur.
Pynt avkjølt kake med melisglasur og finrevet appelsinskall.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆