Til hovedinnhold
kaker

Klassisk Budapestrull

En klassisk Budapestrull er luftig og sprø, med masse pisket krem og godt med mandarinbåter i fyllet.

Klassisk Budapestrull med pisket krem og mandarinbåter, servert på mønstret fat, med friske klementiner i bakgrunnen.

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Nøttemarengsbunn:

6stkeggehviter

3dlsukker

100gmalte, ristede hasselnøtter

1pkvaniljesauspulver (skal ikke kokes)

Fyll:

1dlaprikossyltetøy

3dlkremfløte

2sssukker

1stkFerske mandarinbåter skåret i biter (evt. klementin, appelsin)

30ghasselnøtter

Pynt:

2ssmelis

30ghasselnøtter

Fremgangsmetode

Rist hasselnøtter til nøttebunn, fyll og pynt i ovnen i ca. 5-7 min, på 200 ˙C varmluft. Dette gjør at skallet løsner, så det lett kan gnis av med et tørt kjøkkenhåndkle.

Nøttemarengsbunn

Finmal 100 gram hasselnøtter med en stavmikser eller i en blender. Ha over 1 pakke vaniljesauspulver.
Pisk sukker og eggehviter til stiv marengs. Pass på at bollen er helt ren, ellers blir ikke marengsen stiv.
Vend vaniljesauspulver og de finmalte nøttene inn i marengsen med en slikkepott.
Forvarm ovn til 180 ˙C over- og undervarme. Bre nøttemarengsen i et jevnt lag over en bakepapirkledd langpanne og sett midt i ovnen i 25-30 min.
Ta kaka ut av ovnen og avkjøl noe. Strø litt melis over. Legg et bakepapir over kaka og legg undersiden av et annet stekebrett over det igjen. Ta tak i begge stekebrettene og snu kaka rundt. Fjern bakepapiret veldig forsiktig.

Krem og fyll

Pisk sammen kremfløte og sukker til en myk krem.
La bunnen avkjøles noe, men ikke for mye, før fyllet tilsettes. Er bunnen for kald, kan kaka lett brekke når du ruller den. For varm bunn kan føre til at den piskede kremen smelter og renner utover.
Ha et lag aprikossyltetøy over kaka og topp dette med et lag pisket krem, ikke bre det for nær kantene på kaka.
Grovhakk resten av hasselnøttene. Strø halvparten over fyllet.
Bruk bakepapiret kaka ligger på til å rulle den stram og fin. Dryss resten av de hakkede hasselnøttene på toppen.
Sett i kjøleskap eller servér umiddelbart. Kaka er vel så god – om ikke bedre – dagen etter. Endestykkene skjæres av før servering.

Tips!

Blir kaka for stiv/brent, vil den lett brekke når du prøver å rulle den sammen. Skulle den bli for godt stekt, er det ikke nødvendigvis krise! Kaka kan alltids reddes ved å dele bunnen i to og plassere den ene delen over den andre med fyll imellom.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen