kaker
Krydderkake med klementin-ostekrem
Supersaftig krydderkake med herlige julekrydder er perfekt i førjulstiden. Ostekrem men klementiner gir en ekstra smak av jul.

30min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Krydderkake:
300ghvetemel
1tsbakepulver
2tsvaniljeekstrakt
1tsnatron
en halvtssalt
2 og en halvtsmalt kanel
1tsmalt muskat
1tsmalt ingefær
en halvtsmalt allehånde
en fjerdedeltsmalt nellik
380gbrunt sukker
2tsklementinskall (finrevet)
185grevet gulrot
175mlnøytral olje
4stkstore egg
240mlkefir
1sssmør, til smøring av form
1sshvetemel, til smøring av form
Klementin-ostekrem:
340gkremost naturell, romtemperert
110gusaltet smør, romtemperert
500gmelis
en halvtsvaniljeekstrakt
1tsklementinskall (finrevet)
2ssklementinsaft
Pynt:
1stkklementin
4stilkerfrisk rosmarin
Fremgangsmetode
Oppskriften gir 2 kakebunner, stekt i springformer på 18 cm.
Krydderkake
Smør kakeformene med smør, og dryss over hvetemel. Hell av overflødig mel.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland mel, bakepulver, vaniljeekstrakt, natron og krydder i en bolle. Sett til side.
Ta fram en kjøkkenmaskin og ha sukker, klementinskall, finrevet gulrot og olje i bollen. Bland godt.
Tilsett egg, ett og ett av gangen.
Tilsett halvparten av melblandingen. Bland godt. Spe med kefir og til slutt resten av melblandingen.
Fordel kakerøren i de to kakeformene og sett i forvarmet ovn i ca. 30 minutter. Sjekk med en trepinne om kakene er gjennomstekte.
Vipp kakebunnene ut av formene og la dem avkjøles opp ned på rist.
Skjær til kakebunnene hvis nødvendig for å få rette flater.
Klementin-ostekrem
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller miksmaster til du har en jevn og glatt krem.
Montering
Smør krem mellom lagene og fordel resten over hele kaken – på topp og siden.
Skjær klementinen i båter, og pynt kaken med klementinbåter og frisk rosmarin.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
