langpannekake
Krydderkake med kremostglasur
Saftig og god krydderkake som smaker som nystekte pepperkaker og med kremostglasur med klementinsaft i. Det er smaken av jul!
40min / 25min forberedelsestid
Ingredienser
12 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkstore egg
100 gbrunt sukker
125 ghvitt sukker
200 gFlytende Melange med smør og rapsolje
3 dlkulturmelk (3,5% fett)
175 ghvetemel
1 tsmalt ingefær
1 tsmalt kanel
en halv tsmalt nellik
2 tsbakepulver
1 tsnatron
Kremostglasur:
400 gmelis
1 stkMelange stick (100 g Melange), i biter
1 bokskremost med mandarin og ananas (125 g)
Finrevet skall av 1 klementin
2 ssklementinsaft (ca)
Fremgangsmetode
Oppskriften lages i liten langpanne á 20x30 cm, og gir ca. 15 porsjoner.
Krydderkake
Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm), eller dekk den med bakepapir. (Doble oppskriften dersom du bruker stor langpanne. Kaka trenger i tilfelle ca. 10-15 minutter ekstra steketid.)
Ha egg og begge typer sukker i en miksebolle. Visp til en luftig eggedosis. Tilsett Flytende Melange med smør og rapsolje og kulturmelk, og visp godt.
Sikt sammen hvetemel, krydder, bakepulver og natron, og ha det oppi miksebollen. Visp bare akkurat nok til at det tørre er blandet inn. Hell røra over i den klargjorte formen, og se til at den fyller formen i et jevnt lag.
Stekes på midterste rille i ca. 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne – har pinnen rå røre på seg, trenger kaka å stekes litt til. Kommer den ut med litt fuktige smuler på, er kaka ferdig. Avkjøles helt i formen.
Glasur
Glasuren lages ved å ha melisen i en food processor med knivblad. Sett på lokket og kjør maskinen noen sekunder for å få vekk eventuelle klumper i melisen. Tilsett Melange Stick og kjør maskinen til margarinen er hakket opp og blandet inn.
Tilsett kremost og finrevet klementinskall og kjør maskinen noen sekunder til. Se an hvor mye klementinsaft du trenger for å få konsistensen du vil ha, ca. 1-2 ss, bare pass på å ikke kjør maskinen mer enn nødvendig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆