langpannekake
Risboller i langpanne med hint av appelsin
Risboller er enkelt, lettlaget og alltid en vinner på kakebordet, både for store og små! Denne versjonen har et deilig hint av appelsin, og et lett dryss havsalt, perfekt til jul!

20min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
250gdelfiafett
200gÄnglamark Orange Almond 55% (eller tilsvarende sjokolade med appelsin)
3ssespresso (eller sterk kaffe)
1stkappelsin (revet skall)
2stkegg
180gsukker
100gpuffet ris
1tsgrovt havsalt
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 24 biter, avhengig av størrelse.
Smelt kokosfett og sjokolade sammen i en kasserolle på svak varme. Rør inn espresso og revet appelsinskall. Sett til avkjøling.
Pisk sammen egg og sukker til en luftig eggedosis (5 minutter).
Rør sammen sjokolademiksen og eggedosis til alt er godt blandet.
Vend inn puffet ris og bland godt sammen.
Kle en liten langpanne (ca. 30x20 cm) med plastfolie. Hell over risblandingen og jevn ut med en slikkepott. Dryss over salt og sett i frysen i 30 minutter til risblandingen har stivnet. Du kan også sette formen i kjøleskapet, men da vil det ta lenger tid.
Bruk en varm kniv og skjær i passe store biter, ca. 24 stk. Oppbevar kjølig i plastposer for å forhindre at risbollene tørker ut.
Tips!
Du kan også bruke små papirformer hvis du vil lage tradisjonelle risboller.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
