langpannekake
Saftig langpannekake med kokos og bringebær
Langpannekaker passer til alt fra dugnad og skoleavslutninger, til høytidelige konfirmasjoner. Denne lettvinte kokoskaken blir ekstra flott med marengskrem og friske bringebær.
45min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
Kakebunn:
200 gromtemperert smør
300 gsukker
3 dlkulturmelk
4 stkegg (store)
2 tsvaniljeekstrakt
375 ghvetemel
2 tsbakepulver
1 tsnatron
100 gkokos
en halv stksitron (kun revet skall)
Sveitsisk marengs:
200 gsukker
2 tsvaniljesukker
1 tsflytende honning
4 stkeggehviter
2 ssvann
Pynt:
300 gbringebær (ferske)
Fremgangsmetode
Sett stekeovnen på 180 grader. Gni en langpanne á 25x35 inn med litt nøytral olje og kle med bakepapir.
Bruk kjøkkenmaskin og pisk smør og sukker 5-6 minutter til det er lyst og luftig. Pass på at alt blir godt blandet.
Pisk sammen kulturmelk, egg og vaniljeekstrakt i en bolle og rør sammen hvetemel, bakepulver, natron og kokos i en annen.
Bytt til k-krok på kjøkkenmaskinen og rør inn ingrediensene vekselvis. Begynn og avslutt med melblandingen.
Rør til slutt inn revet sitronskall og hell kakerøren over i langpannen. Smør røren jevnt utover med en slippepott.
Stek midt i ovnen ca. 45 minutter. Stikk med kakepinne eller lignende for å sjekke om den er gjennomstekt. Når pinnen er tørr, er kaken ferdigstekt. Avkjøl på rist i formen.
Sveitsisk marengs
Kok opp vann i en kasserolle til vannbad.
Bland sammen sukker, vaniljesukker, honning, eggehviter og vann i metallbollen til kjøkkenmaskinen og sett bollen på kasserollen med det varme vannet. Bollen skal ikke være i kontakt med vannet.
Bruk en ballongvisp og pisk marengsmassen til temperaturen når 68-70 grader. Bruk termometer og vær tålmodig, det tar 6-8 minutter.
Sett bollen i kjøkkenmaskinen og visp på høy hastighet i ca. 5 minutter, til kremen har blitt avkjølt. Marengs skal være blank og kjennes litt seig i konsistensen.
Fordel glasuren jevnt utover langpannekaken og pynt med friske bringebær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆