Til hovedinnhold
langpannekake

Sarah Bernard med appelsin

Sarah Bernard er dronningen av kakebordet i jula, og med et friskt hint av appelsin har den fått en smakfull vri. Denne versjonen er laget i langpanne, og kan fint lages nå og oppbevares i fryseren frem til jul.

Sarah Bernard med appelsin delt i ruter og servert i metallskål på bord med mørk duk. Liten skål revet appelsinskall ved siden av.

30min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

Mandelbunn:

4stkeggehviter

2 og en halvdlmelis

200gmandler, finmalte

Sjokoladekrem med appelsin:

200gusaltet meierismør, romtemperert

2dlmelis

3stkeggeplommer

3ssbakekakao

1stkappelsin, kun finrevet skall

1ssappelsinsaft

Sjokoladeglasur:

200gmørk sjokolade

1ssmeierismør

Fremgangsmetode

Oppskriften lages i en liten langpanne á 30x20 cm, og gir ca. 20-24 stykker.

Mandelbunn

Forvarm ovnen til 180 °C.
Pisk eggehvitene stive, tilsett melis og pisk til en jevn konsistens.
Vend inn finmalte mandler.
Bre utover en liten bakepapirkledd langpanne eller ildfast form, og stek i 15-18 minutter.
Ta ut av ovnen, og avkjøl helt i formen.

Sjokoladekrem med appelsin

Pisk smør og melis hvitt.
Pisk inn eggeplommer, kakao og appelsinskall og -saft. Sett kaldt.

Sjokoladeglasur

Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad.

Montering

Smør appelsinkremen over mandelbunnen.
Sett bunnen med krem i fryseren i 30-40 minutter.
Hell over sjokoladeglasuren, bre jevnt utover og sett kjølig til den er fast.
Del i firkanter ved servering.

Tips!

Pynt gjerne med tynne strimler av appelsinskall.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen