langpannekake
Sarah Bernard med appelsin
Sarah Bernard er dronningen av kakebordet i jula, og med et friskt hint av appelsin har den fått en smakfull vri. Denne versjonen er laget i langpanne, og kan fint lages nå og oppbevares i fryseren frem til jul.

30min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
Mandelbunn:
4stkeggehviter
2 og en halvdlmelis
200gmandler, finmalte
Sjokoladekrem med appelsin:
200gusaltet meierismør, romtemperert
2dlmelis
3stkeggeplommer
3ssbakekakao
1stkappelsin, kun finrevet skall
1ssappelsinsaft
Sjokoladeglasur:
200gmørk sjokolade
1ssmeierismør
Fremgangsmetode
Oppskriften lages i en liten langpanne á 30x20 cm, og gir ca. 20-24 stykker.
Mandelbunn
Forvarm ovnen til 180 °C.
Pisk eggehvitene stive, tilsett melis og pisk til en jevn konsistens.
Vend inn finmalte mandler.
Bre utover en liten bakepapirkledd langpanne eller ildfast form, og stek i 15-18 minutter.
Ta ut av ovnen, og avkjøl helt i formen.
Sjokoladekrem med appelsin
Pisk smør og melis hvitt.
Pisk inn eggeplommer, kakao og appelsinskall og -saft. Sett kaldt.
Sjokoladeglasur
Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad.
Montering
Smør appelsinkremen over mandelbunnen.
Sett bunnen med krem i fryseren i 30-40 minutter.
Hell over sjokoladeglasuren, bre jevnt utover og sett kjølig til den er fast.
Del i firkanter ved servering.
Tips!
Pynt gjerne med tynne strimler av appelsinskall.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
