Til hovedinnhold
langpannekake

Sommerlige sitronruter i langpanne

Sommerlige sitronruter med fløyelsmykt bakt ostekakefyll er en av sommerens beste kaker! Du lager kaken enkelt i en liten langpanne, og deler den i mindre serveringsbiter.

Sommerlige sitronruter i langpanne servert på hvit trefjøl med en liten topp pisket krem, et friskt bjørnebær og noen blader mynte på hver rute. Sommerlige lyse bomster rundt.

45min / 2t 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

Kakebunn:

175gsmør

4dlhvetemel

1tsbakepulver

1 og en fjerdededlsukker

1stkegg (romtemperert)

Ostekakefyll:

350gkremost

2dlkremfløte

1stksitron (både saft og finrevet skall)

1 og en fjerdededlsukker

3stkegg

Pynt:

1dlpisket kremfløte

1kurvfriske bjørnebær (eller andre bær)

1håndfullfriske mynteblader

Fremgangsmetode

Oppskriften er nok til én liten langpanne á 20x30 cm. Hvor mange ruter du får varierer etter størrelsen på rutene.

Kakebunn

Kle en liten langpanne med bakepapir, og sett ovnen på 175 °C.
Ha mel, bakepulver, sukker, smeltet smør og egg i en foodprosessor og kjør raskt sammen til en deig.
Trykk deigen utover formen, og stek kaken midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Ta formen ut av ovnen, og senk varmen til 150 °C.

Ostekakefyll

Ha kremost, kremfløte, sitron saft og finrevet skall, og sukker i en bolle. Pisk inn ett egg av gangen.
Ha fyllet over kakebunnen i formen, og stek videre midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Ikke stek kaken for lenge, den skal ikke være helt fast.
Avkjøl kaken til romtemperatur, og sett den så i kjøleskapet i 2 timer for å stivne.

Servering

Del kaken i biter og pynt med pisket krem, friske bær og mynteblader.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen