langpannekake
Sommerlige sitronruter i langpanne
Sommerlige sitronruter med fløyelsmykt bakt ostekakefyll er en av sommerens beste kaker! Du lager kaken enkelt i en liten langpanne, og deler den i mindre serveringsbiter.

45min / 2t 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
Kakebunn:
175 gsmør
4 dlhvetemel
1 tsbakepulver
1 og en fjerdede dlsukker
1 stkegg (romtemperert)
Ostekakefyll:
350 gkremost
2 dlkremfløte
1 stksitron (både saft og finrevet skall)
1 og en fjerdede dlsukker
3 stkegg
Pynt:
1 dlpisket kremfløte
1 kurvfriske bjørnebær (eller andre bær)
1 håndfullfriske mynteblader
Fremgangsmetode
Oppskriften er nok til én liten langpanne á 20x30 cm. Hvor mange ruter du får varierer etter størrelsen på rutene.
Kakebunn
Kle en liten langpanne med bakepapir, og sett ovnen på 175 °C.
Ha mel, bakepulver, sukker, smeltet smør og egg i en foodprosessor og kjør raskt sammen til en deig.
Trykk deigen utover formen, og stek kaken midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Ta formen ut av ovnen, og senk varmen til 150 °C.
Ostekakefyll
Ha kremost, kremfløte, sitron saft og finrevet skall, og sukker i en bolle. Pisk inn ett egg av gangen.
Ha fyllet over kakebunnen i formen, og stek videre midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Ikke stek kaken for lenge, den skal ikke være helt fast.
Avkjøl kaken til romtemperatur, og sett den så i kjøleskapet i 2 timer for å stivne.
Servering
Del kaken i biter og pynt med pisket krem, friske bær og mynteblader.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆