kaker
Likevektskake med pære og bringebær
Dette er verdens enkleste kake, du trenger nemlig ingen oppskrift, du trenger bare å veie eggene! Hvor mye du skal bruke av hver ingrediens, kommer an på hvor mye eggene du bruker veier.
35min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
3 stkegg
1 porsjonsmør
1 porsjonsukker
1 porsjonhvetemel
1 tsbakepulver
1 stkpære (eller annen frukt du liker)
1 håndfullbringebær
Til servering:
1 ssmelis
1 liskrem
Fremgangsmetode
Denne kaken er nok til én springform á 21 cm, ca. 6-8 porsjoner.
Sett ovnen på 200 grader.
Vei eggene. Hvis disse veier for eksempel 220 gram, skal du bruke 220 gram smør, 220 gram sukker og 220 gram mel.
Vei opp riktig mengde smør og sukker, og pisk dette sammen til det er hvitt. Tilsett ett og ett egg, og bland godt.
Vei opp riktig mengde mel, og rør dette forsiktig inn i kakerøren med 1 ts bakepulver til røren er jevn. Smør en springform på 21cm, og hell røren i formen.
Legg pæreskiver og bringebær på toppen. Stek kaken midt i ovnen i cirka 35 minutter til kaken er gyllen og gjennomstekt. Kaken er ferdig når en kakepinne kommer ut ren.
Server kaken med et dryss melis og vaniljeis.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆