Til hovedinnhold
kaker

Likevektskake med pære og bringebær

Dette er verdens enkleste kake, du trenger nemlig ingen oppskrift, du trenger bare å veie eggene! Hvor mye du skal bruke av hver ingrediens, kommer an på hvor mye eggene du bruker veier.

Et stykke Likevektskake, en kake laget av like deler egg, mel, smør og sukker, med pære og bringebær. Servert på en hvit tallerken, med en kule vaniljeis på toppen, og resten av kaken i bakgrunnen.

35min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du:

3stkegg

1porsjonsmør

1porsjonsukker

1porsjonhvetemel

1tsbakepulver

1stkpære (eller annen frukt du liker)

1håndfullbringebær

Til servering:

1ssmelis

1liskrem

Fremgangsmetode

Denne kaken er nok til én springform á 21 cm, ca. 6-8 porsjoner.
Sett ovnen på 200 grader.
Vei eggene. Hvis disse veier for eksempel 220 gram, skal du bruke 220 gram smør, 220 gram sukker og 220 gram mel.
Vei opp riktig mengde smør og sukker, og pisk dette sammen til det er hvitt. Tilsett ett og ett egg, og bland godt.
Vei opp riktig mengde mel, og rør dette forsiktig inn i kakerøren med 1 ts bakepulver til røren er jevn. Smør en springform på 21cm, og hell røren i formen.
Legg pæreskiver og bringebær på toppen. Stek kaken midt i ovnen i cirka 35 minutter til kaken er gyllen og gjennomstekt. Kaken er ferdig når en kakepinne kommer ut ren.
Server kaken med et dryss melis og vaniljeis.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit