Til hovedinnhold
kaker

Magic cake - magisk lagkake

Én røre blir på magisk vis til en kake med tre lag når du steker den. Ikke rart den kalles «magic cake»!

Magic cake - magisk lagkake servert på turkis trefjøl med hjemmelaget bjørnebærcoulis over.

50min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Magic cake:

4stkegg

5dlmelk

1tsvaniljeessens

150gsukker

1ssvann

125gsmør

110ghvetemel

1klypesalt

1tssmør, til smøring av form

Til coulis:

1posefrosne bjørnebær

1sssukker

Fremgangsmetode

Oppskriften er nok til én kake laget i en 24 cm springform.

Magic cake

Varm ovnen til 150 grader.
Pisk eggehvitene stive i en bakebolle. La stå.
Pisk eggeplommene hvitt med sukker i en annen bolle. Smelt smøret, og hell det i bollen under visping.
Tilsett melet i egg- og sukkerblandingen, og pisk til en jevn blanding.
Tilsett noen dråper vaniljeessens i melken. Hell deretter melken i en tynn stråle i bollen, og pisk i noen minutter. Røren kommer til å være svært flytende.
Bruk en stor ballongvisp til å FORSIKTIG blande de stive eggehvitene med resten av røren.
Hell blandingen i en smurt springform, sett den midt i ovnen, og stek i 50 minutter.
Ta kaken ut mens den fortsatt er litt «skjelven» i midten, og la kjøle seg ned til romtemperatur. Sett den deretter i kjøleskap i ytterligere to-tre timer.

Bjørnebærcoulis

Vam bjørnebærene i en kasserolle, og smak til med sukker. La coulisen kjøle seg ned, og servér den lun.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen