muffins
Gulrotmuffins med kremostglasur
Hvem kan motstå deilig krydrede gulrotmuffins med både eple og sjokolade i røra? Når de attpåtil er toppet med en fløyelsmyk ostekrem er vi solgt!

15min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
Gulrotmuffins:
3stkegg
2 og en halvdlsolsikkeolje
300gsukker
350ghvetemel
1tsvaniljesukker
2tskanel
en halvtsmuskat
1tsbakepulver
500ggulrot (uskrellet vekt)
1stkeple
100gmørk sjokolade
Kremostglasur:
100gsmør, romtemperert
250gmelis
200gkremost naturell, romtemperert
2tsvaniljesukker
1tsferskpresset sitronsaft
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 24 vanlige muffins, eller 12 store muffins.
Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme og gjør klar et stekebrett med muffinsformer. Bruk muffinsbrett eller sett muffinsformene rett på et stekebrett.
Skrell og riv gulrot og eple på et grovt rivjern. Sett til side for bruk senere.
Visp egg og sukker til luftig og lys eggedosis. La vispen gå og tilsett oljen litt etter litt. Pass på at oljen er godt blandet inn før du heller i mer.
Sikt i mel, krydder og bakepulver, og vend inn.
Grovhakk sjokolade, og vend inn sammen med revet gulrot og eple.
Fordel røren i muffinsformer, og stek i ovnen i ca. 15 minutter, eller til muffinsene er gylne.
Sjekk med en kaketester eller en tannpirker om muffinsene er gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Kremostglasur
Rør smør og melis hvitt.
Rør kremosten i en annen bolle til den er helt fri for klumper og rør den så inn i smørblandingen.
Tilsett vaniljesukker og sitronsaft, og bland godt.
Bre glasuren over helt avkjølte muffins.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆