muffins
Saftige blåbærmuffins med vaniljekesam
Noe av det aller deiligste du kan gjøre med frosne blåbær er å bruke dem i blåbærmuffins. De saftige små fristelsene er perfekt til hverdagskosen.

20min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
200gstore havregryn
1 og en halvdlmelk
1 og en halvdlmager vaniljekesam
50gsmeltet smør
2stkegg
4sssukker
2tsbakepulver
1tsnatron
en halvtskanel
en fjerdedeltssalt
1 og en halvdlsiktet hvetemel
50ggrovhakkede valnøtter
150gblåbær (friske eller frosne)
1ssnøytral olje, til smøring av form
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 12 blåbærmuffins.
Bland sammen havregryn, melk og vaniljekesam, og la svelle i 20 minutter.
Sett ovnen på 200˚C. Smør muffinsbrett med litt olje, eller bruk individuelle muffinsformer.
Smelt smør og sett til side.
Pisk egg og sukker lyst og luftig. Rør inn bakepulver, natron, kanel, salt og hvetemel.
Tilsett havregrynblandingen, smeltet smør og valnøtter. Rør om til alt er godt blandet. Ha i blåbærene til slutt og vend forsiktig inn til de er godt fordelt i røren.
Ikke tin de frosne blåbærene først dersom du bruker det. Frosne bær holder nemlig formen bedre under bakingen, og hindrer at resultatet blir vassent eller misfarget.
Fordel muffinsrøren i formene og stek midt i ovnen i 20 minutter. Stikk en kakepinne i en muffins mot slutten av steketiden. Når pinnen er ren og tørr er blåbærmuffinsene ferdig stekt. Avkjøl på rist.
Tips!
Disse blåbærmuffinsene kan fint fryses, og holder opp til 3 måneder i fryseren.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆