Til hovedinnhold
muffins

Supersaftige blåbærmuffins

Blåbærmuffins er perfekt å bake når du plutselig får gjester, eller bare har lyst på noe godt. De er raske å lage, og kan nytes med en gang!

Supersaftige blåbærmuffins drysset med melis og servert på blå rustikk trefjøl. Skål med friske blåbær, og kjølerist med flere muffins i bakgrunnen.

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

150gsmør, romtemperert

150gsukker

3stkegg

2dlkulturmelk

250ghvetemel

2tsbakepulver

1tsvaniljesukker

200gfriske blåbær

1tshvetemel (til dryssing av blåbær)

1ssmelis (til pynting av muffins, valgfritt)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 12-15 muffins, avhengig av størrelse.
Forvarm ovnen til 200 grader. Legg papirformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett, bruk doble papirformer i stedet.
Visp sukker og smør til lys og luftig masse. Tilsett et egg av gangen og visp til glatt røre. Hell i kulturmelk og bland godt.
Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Ha i bakebollen med det våte og rør deigen raskt sammen.
Dryss litt hvetemel over blåbærene slik at alle bærene dekkes av et tynt lag mel. Dette hjelper bærene å ikke synke til bunns i muffinsene.
Fyll formene 2/3 fulle med muffinsrøre, fordel blåbærene på toppen og dytt forsiktig ned i røren.
Sett muffinsbrettet på rist midt i ovnen og stek i 15-20 min, til muffinsene er gylne på toppen. Avkjøl 5 minutter før muffinsene løftes forsiktig ut av muffinsbrettet.
Blåbærmuffinsene er gode som de er, men kan også pyntes med et lite dryss melis eller en frisk ostekrem.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen