muffins
Supersaftige blåbærmuffins
Blåbærmuffins er perfekt å bake når du plutselig får gjester, eller bare har lyst på noe godt. De er raske å lage, og kan nytes med en gang!

20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
150gsmør, romtemperert
150gsukker
3stkegg
2dlkulturmelk
250ghvetemel
2tsbakepulver
1tsvaniljesukker
200gfriske blåbær
1tshvetemel (til dryssing av blåbær)
1ssmelis (til pynting av muffins, valgfritt)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 12-15 muffins, avhengig av størrelse.
Forvarm ovnen til 200 grader. Legg papirformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett, bruk doble papirformer i stedet.
Visp sukker og smør til lys og luftig masse. Tilsett et egg av gangen og visp til glatt røre. Hell i kulturmelk og bland godt.
Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Ha i bakebollen med det våte og rør deigen raskt sammen.
Dryss litt hvetemel over blåbærene slik at alle bærene dekkes av et tynt lag mel. Dette hjelper bærene å ikke synke til bunns i muffinsene.
Fyll formene 2/3 fulle med muffinsrøre, fordel blåbærene på toppen og dytt forsiktig ned i røren.
Sett muffinsbrettet på rist midt i ovnen og stek i 15-20 min, til muffinsene er gylne på toppen. Avkjøl 5 minutter før muffinsene løftes forsiktig ut av muffinsbrettet.
Blåbærmuffinsene er gode som de er, men kan også pyntes med et lite dryss melis eller en frisk ostekrem.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆