ostekake
Enkel ostekake med rømme
En enkel ostekake med sitrongele er et lettvint tilskudd til kakebordet til både bursdag og konfirmasjon! Denne versjonen er laget med rømme, er frisk og god, og krever ingen steking!

1t / 6t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Kakebunn:
120 gsmeltet smør
225 gsøte kjeks (fks. Digestive)
Ostekakefyll:
1 pksitrongelépulver (125 g)
2 og en halv dlvann
250 gkremost naturell (romtemperert)
3 dllettrømme (romtemperert)
120 gmelis
1 tsvaniljesukker
3 dlkremfløte
Pynt:
1 kurvfriske bær etter ønske
1 håndfullfriske mynteblader
Fremgangsmetode
Bruk en springform à 22-24 cm.
Kakebunn
Smelt smør i en gryte. Knus kjeksen godt og ha i gryta med smøret. Bland godt.
Fordel kjeksmassen jevnt utover kakeformen. Bruk baksiden av en spiseskje eller håndbaken til å presse kjeksmassen lett sammen til en fast bunn. Sett formen i kjøleskapet.
Ostekakefyll
Kok opp vann og rør inn gelépulveret. Avkjøl til romtemperatur.
Visp sammen kremost og lettrømme. Sikt inn melis og vaniljesukker og kjør rolig til en jevn masse på rolig hastighet.
Pisk krem til stive topper i en annen bolle. Vend inn i ostemassen.
Rør geléen litt og litt inn i ostemassen.
Hell fyllet over den avkjølte kjeksbunnen. Dunk springformen et par ganger i kjøkkenbenken for å bli kvitt eventuelle luftbobler.
Dekk springformen og sett kaldt i minimum 4-6 timer, eller natten over.
Ta ut ostekaken i god tid slik at den ikke er kjøleskapskald når den serveres.
Pynt med bær og mynteblader like før servering.
Tips!
Hvis du vil ha en allergivennlig kake kan du bytte ut meieriproduktene med laktosefrie varianter. Du kan også bruke glutenfrie kjeks til bunnen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆