ostekake
Klassisk ostekake
Vi elsker ostekake med sprø kjeksbunn! Den nydelige kaken er overraskende enkel å lage, du trenger ikke en gang å skru på stekeovnen! Pynt med frukt eller bær, eller prøv lakrissirup om du føler deg eventyrlysten!
1t / 6t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Kjeksbunn:
120 gsmeltet smør
225 ghavrekjeks
Ostekakefyll:
2 og en halv dlvann
1 pkFreia sitrongelé-pulver
250 gkremost naturell (romtemperert)
3 dllettrømme (romtemperert)
100 gmelis (siktet)
1 tsvaniljesukker (siktet)
3 dlkremfløte
Fremgangsmetode
Sett kremost og rømme i romtemperatur noen timer før du skal lage kaken. Det gjør det enklere å unngå klumper. Fest bakepapir i bunnen på kakeformen.
Kjeksbunn
Smelt smør og sett til side.
Kjør kjeksene til små smuler i en food processor. Du kan også ha kjeksene i en brødpose og bruke kjevle til å knuse til smuler.
Rør sammen kjekssmuler og smeltet smør. Hell over i en kakeform á 22-24 cm, og press ned til en fast bunn ved å benytte baksiden på en spiseskje eller lignende. Sett kakeformen kaldt mens du lager ostemassen.
Ostekakefyll
Kok opp vann i en kasserolle og rør inn sitrongelépulveret til det er helt oppløst. Det tar 2-3 minutter. Avkjøl geléen til den nærmer seg romtemperatur.
Visp sammen kremost, lettrømme, melis og vaniljesukker på høy hastighet i 1-2 minutter, til du har en jevn krem uten klumper.
Visp kremfløte til en luftig krem som topper seg og vend inn i ostemassen.
Hell den avkjølte geléen i en tynn stråle mens du hele tiden rører forsiktig i ostemassen. Når alt er godt blandet helles massen over den avkjølte kjeksbunnen.
Dekk til og sett kaldt i minimum 6 timer, helst natten over. Server ostekaken som den er, eller pynt med ferske bær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆