ostekake
Ostekake med pepperkakebunn
Ostekake med smak av mandarin og vanilje, med pepperkakebunn og et julerødt gelélag på toppen - denne ostekaken både smaker jul, og er pyntet for anledningen!

1t / 4t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Pepperkakebunn:
300gpepperkaker
150gsmør (i terninger)
Ostekakefyll:
200gkremost naturell
50gkremost med smak av mandarin og ananas
3dlkremfløte (én kartong)
300glettrømme (ett beger)
100gmelis
1tsekte vaniljesukker
1pksitrongelépulver
2 og en halvdlkokende vann
Bringebærlokk:
1pkbringebærgelépulver
2 og en halvdlkokende vann
Pynt:
3stkpolkastenger
3stkpepperkaker
1nevebringebær
1nevebjørnebær
3stilkersitronmelisse
1tsmelis
Fremgangsmetode
Pepperkakebunn
Knus pepperkakene i en foodprossesor, bland inn smøret, og kjør til en jevn deig. Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm springform. Trykk pepperkakeblandingen jevnt ut i bunnen av formen.
Stek kakebunnen i en forvarmet ovn på 170 ˚C i 10 minutter og sett til avkjøling.
Ostekakefyll
Løs opp sitrongelépulveret i det kokende vannet og sett til avkjøling.
Visp kremostene, rømme og melis godt sammen i en foodprossessor eller med en håndmikser.
Pisk kremfløte til krem og sett den kaldt.
Bland den avkjølte geléen i blandingen av ost, rømme og melis. Bland kremen forsiktig inn. Hell fyllet over pepperkakebunnen i formen og sett kjølig i minst 3 timer til kaken har stivnet.
Bringebærlokk
Løs opp bringebærgelépulveret i det kokende vannet. La det avkjøle helt og hell det over ostekaken som fortsatt står i formen. Avkjøl ostekaken til geleen er stivnet.
Skjær langs kanten av springformen og løsne kakeringen. Sett på et serveringsfat og ta av bunnen på formen, dra vekk bakepapiret.
Pynt med bær, pepperkaker og polkastenger. Gi gjerne kaken et melisdryss rett før servering. Kaken holder seg godt et par dager i kjøleskapet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆