ostekake
Vidunderlig enkel ostekake med jordbær og sjokolade
Sommerens beste ostekake er "No-Bake" og inneholder både saftige jordbær og søt sjokolade - nam! En fløyelsmyk ostekake trenger nemlig ikke å inneholde hverken egg eller gelépulver, og den trenger heller ikke stekes! Hemmeligheten ligger i både de gode ingrediensene og den enkle fremgangsmåten!

30min / 6t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Kjeksbunn:
225 ghavrekjeks
120 gsmør
Ostekakefyll:
2 og en halv dlkremfløte (kald)
100 gsukker
375 gkremost naturell (romtemperert)
200 gfriske jordbær
150 gmelkesjokolade
Til pynt:
1 håndfullspiselige blomster
3 stkfriske jordbær
Fremgangsmetode
Til denne oppskriften er det brukt en springform à 22 cm.
Kjeksbunn
Ha kjeksen i en food processor og knus til fine smuler, eller ha kjeksen i en pose og knus med en kjevle.
Smelt smøret i en stor kasserolle. Ha kjekssmulene i kasserollen med smøret og bland godt. Hell blandingen over i kakeformen og press lett ned med baksiden av en skje. Sett bunnen kaldt mens ostemassen lages.
Ostekakefyll
La kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet og bland kremfløte, sukker og kremost til en jevn ostekrem. Dette kan ta noen minutter. Massen skal være kremet og luftig men ikke så mye som en stivpisket krem.
Del jordbærene i mindre biter og rør inn i ostekremen. Det gjør ikke noe om de knuser litt.
Smelt sjokolade over vannbad. Bruk en slikkepott, og vend forsiktig sjokoladen inn i ostemassen. Rør så lite som mulig for å få en marmorert effekt. Spar litt sjokolade til toppen.
Fordél ostekremen jevnt over kjeksbunnen, og ringle til slutt over resten av sjokoladen.
Dekk til formen, og sett kjølig i minst 6 timer, helst over natten.
Servering
Oppbevar kaken i kjøleskap helt frem til den skal serveres.
Pynt med friske jordbær i skiver, og spiselige blomster, like før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆